Spanje superieur op WK 2018 en WK 2022

maandag, juni 27, 2011 @ 10:06 AM
posted by VoetbalAnalyses

In 2010 stonden we nog in de finale tegen Spanje, we zullen in 2018 en 2022 niet meer zo dichtbij het Wereldkampioenschap komen. Spanje onder 21 is nu al superieur, moet je nagaan over 7 en 11 jaar als die spelers op hun hoogtepunt van hun carriere zijn.

Helaas kunnen we het niet aantonen met beelden omdat er geen samenvatting beschikbaar is. Toch willen we de prestatie van Spanje onder 21 niet zomaar voorbij laten gaan. In de finale tegen Zwitserland lieten ze nog maar even zien oppermachtig te zijn. Zwitserland kon alleen gevaarlijk worden uit voorzetten en alles Shaqiri kreeg voetballend een kans om te scoren.

Spanje onder 21 speelt hetzelfde systeem als het ‘echte’ Spanje. Met een 4-5-1 opstelling en dynamische middenvelders tonen ze aan dat balbezit heilig is. Geen speler die zwakker is dan de rest en allemaal potentiele nieuwe sterren voor het Spaanse elftal. Om nog maar niet over de selectie te praten, het is toch abnormaal dat spelers als Krkic, Jeffren, Capel en Parejo gewoon wissel staan, 3 spelers die toch een grote naam hebben binnen Spanje.

Gelukkig voor internationale club voetbal is het niet zo dat het hele elftal bij één club speelt. Spelers komen overal vandaan al is Barcelona toch wel hofleverancier met 5 spelers: Thiago, Jeffren, Krkic, Mino en Montoya. Van de laatste twee hebben we nog maar weinig gehoord maar ik kan je wel vertellen dat Barcelona de opvolger van Alves al binnen de club heeft. Martin Montoya kwam dit jaar tot 2 wedstrijden in Barcelona I. Deze rechtsback houdt ook van opkomen en is vooral verrassend technisch.

Andere sterren van het elftal zijn Martinez(Athl. Bilbao), Mata(Valencia), Adrian(Deportivo) en De Gea(Atletico). Allemaal potentiele topspelers die zeer aantrekkelijk zijn voor buitenlandse kapitaalkrachtige clubs. Door deze prestaties van deze spelers op het toernooi zal het rond deze spelers in de transferwereld niet stil blijven. Je denkt misschien dit zijn nog onervaren jongens maar dat valt alles mee, Martinez speelde bijvoorbeeld al 170 wedstrijden voor zijn club en is pas 22 jaar. Een goede defensieve middenvelder groot, sterk en snel.

Spanje won met 2-0 van Zwitserland door een kopdoelpunt van Herrera en een snel genomen vrije trap van Thiago. Vooral die laatste was er één om in te lijsten.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.