Nieuwe Xavi speelt al bij FC Barcelona

maandag, juni 27, 2011 @ 11:06 AM
posted by VoetbalAnalyses

Ik wil u voorstellen aan Thiago Alcantara do Nascimento, geboren 11 april 1991, speelde afgelopen seizoen 12 duels voor FC Barcelona. Lees en kijk hier meer over deze fantastische speler!

Waarom wil Barcelona in godsnaam nog Fabregas halen als ze deze speler al in huis hebben, wellicht als opvolger voor Iniesta maar Affelay, Keita, Jeffren zouden ook die positie kunnen invullen. Ik raad Barcelona af om nog spelers te halen voor het middenveld of aanval en dit alleen te doen als er spelers vertrekken. Het is ongelooflijk hoe goed de opleiding van Barcelona op dit moment is ten opzichte van de rest van de wereld.

Thiago Alcantara is een middenvelder die graag de bal in de voet heeft en het spel verdeelt. Is niet vies van enig verdedigend werk en houdt er van om de tegenstander door middel van kleine passjes helemaal hoorndol te maken. Komen we eigenlijk bij het eerste filmpje die ik van deze speler wil laten zien. Het is een compilatie van één wedstrijd op het EK onder 21, de klasse straalt er vanaf. Bekijk hem hier

Je gaat bijna hopen dat Xavi volgend seizoen geblesseerd raakt om te laten zien dat Barcelona niet alleen afhankelijk is van Iniesta, Messi en Xavi. Tuurlijk deze jonge jongen moet natuurlijk wel even de tijd krijgen om constante prestaties te gaan leveren. Dat heeft Xavi ook gehad, die debuteerde onder Van Gaal maar is de laatste jaren pas als topspeler beschouwd.

Thiago heeft een fantastisch inzicht, dat laat hij even in de 78e minuut van de finale zien. Een speler is geblesseerd en hij mag de vrije trap nemen. Hij wacht geduldig tot iedereen klaar staat maar heeft ondertussen al gezien dat de keeper veel te ver uit zijn doel staat. Bekijk het doelpunt hier.

Iedereen wil dat Barcelona een keer gaat verliezen omdat het altijd de gedoodverfde favoriet is omdat het grote namen in de selectie heeft. Wanneer spelers als Thiago Alcantara en Martin Montoya gaan doorbreken dan ga je Barcelona nog meer waarderen. Wat een opleiding die ‘La Masia’.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.