Mexico maakt het zichzelf moeilijk in Gold Cup

zondag, juni 26, 2011 @ 08:06 PM
posted by VoetbalAnalyses

Mexico speelde gisteravond in de finale van de Gold Cup tegen VS. Het won 4-2 maar kwam met 0-2 achter door niet al te goed verdedigen, lees hier de analyse van die twee doelpunten.

Het eerste doelpunt valt uit een corner en word gescoord door Micheal Bradley, de oud-Heerenveen speler kan vrij bij de eerste paal inkoppen. Mexico zet geen speler bij de eerste paal neer maar een paar meter daarnaast. Waarschijnlijk met het idee om de bal bij de eerste paal er uit te halen.

Er is genoeg ruimte voor de speler bij de eerste paal om een bal door te koppen of zelfs met veel vrijheid op doel te koppen. Bradley komt 2 meter langs bij zijn directe tegenstander, de speler bij de vlakbij de eerste paal heeft dus totaal geen nut. Hij zou beter bij de punt van de 5 meter lijn staan, daar kan je de lage bal eruit halen en daardoor eis je dat de bal perfect wordt gespeeld. Mocht de keeper toch nog een man bij de eerste paal willen hebben dan kan één van de Mexicanen in het gele rondje bij die paal staan. Het staat daar namelijk 4 tegen 3, dus één man zonder directe tegenstander, wat daar het nut van is?

Die ene speler verdedigt dus ook helemaal niets is te zien, hij heeft ook geen tegenstander op de 16 meter zoals je kan zien in het eerste moment.

Ook bij het tweede doelpunt ziet de verdediging van Mexico er niet helemaal goed uit. Donovan krijgt de kans om dwars door de verdediging heen te snijden. Hoe kan dat nou zo gebeuren omdat Donovan wel uit een vreemde hoek scoort en je ziet het niet vaak dat iemand zo vrij voor het doel komt.

Donovan kan zo vrij komen omdat Hector Moreno de oud speler van AZ onnodig instapt. De linkshalf van de VS is naar binnen getrokken en wordt aangespeeld, de rechtsback vangt hem gewoon op, toch denkt Moreno hulp te moeten bieden. Door zijn instappen ontstaat er ruimte achter Moreno, Donovan maakt daar gretig gebruik van.

Ik dacht eerst ook nog dat de keeper medeschuldig was, maar bij nader inzien treft hem toch geen blaam. Donovan had namelijk al ruimte om bij de eerste aanname de trekker over te halen. Donovan nam hem nog één keer mee en daardoor komt de rechterhoek uiteindelijk vrij. De keeper kon hem niet in die korte tijd niet meer veel meer kunnen afdekken.

Gelukkig heeft Mexico een prima voorhoede die de wedstrijd alsnog deed omdraaien. Bekijk hier de gehele samenvatting.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.