WK finale niet Heitinga’s beste wedstrijd

vrijdag, juni 24, 2011 @ 02:06 PM
posted by VoetbalAnalyses

Het is bijna een jaar geleden dat Nederland de WK finale tegen Spanje met 1-0 verloor. Heitinga speelt daarin een belangrijke rol, niet alleen met zijn rode kaart.

De laatste man toch een van de sterkhouders achterin speelde niet zijn gelukkigste wedstrijd. Het begint met een moment dat Navas Van Bronckhorst passeert en strak laag voor geeft. Villa heeft net een loopactie naar de tweede paal gemaakt en Heitinga reageert maar verwacht dat Villa naar de eerste paal gaat. Daardoor komt Heitinga niet uit met zijn stappen.

Hierdoor blijft de bal liggen en heeft Villa de bal voor het inschieten, gelukkig weet Villa niet te scoren doordat hij tegen de liggende Heitinga schiet.

Dan zijn 2e gele kaart, Heitinga moet door dekken op het middenveld, Iniesta spelend vanaf links na de komst van Fabregas is naar binnen getrokken. Heitinga is te laat en ziet Iniesta kaatsen op Fabregas die uit de rug van Van Bommel loopt.

Iniesta is sneller weg dan Heitinga en die is dan ook genoodzaakt om aan de handrem te trekken.

Opvallend is ook de rol van Van der Wiel in deze situatie, hij staat er bij en kijkt er naar. Hij moet of kort dekken op de doorkomende Fabregas of rugdekking geven aan Heitinga. Nu kiest hij niets en is hij toeschouwer.

Heitinga is bij Everton toch niet altijd verzekerd van een vaste basisplaats. Dat is geen schande gezien het talent van zijn concurrenten toch blijft Heitinga een van de betere verdedigers van de wereld. Hij zal soms echter slimmer moeten worden zodat hij bij situaties een beter overzicht heeft waardoor hij makkelijker de bal kan afpakken. Ik ben benieuwd of hij volgend jaar een basisplaats bij Everton kan veroveren en misschien toch nog een stap naar een topclub kan maken.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.