Bruins staat voor nieuwe uitdaging in Eredivisie

donderdag, juni 23, 2011 @ 02:06 PM
posted by VoetbalAnalyses

Het contract van Luigi Bruins loopt volgende week af en de technisch begaafde voetballer moet op zoek naar een nieuwe club. Bij welke club in de Eredivisie past hij het best?

Bruins kon onder trainer Mario Been nimmer imponeren in het Feyenoord shirt. Feyenoord laat hem dan ook transfervrij vertrekken om nieuw talent de ruimte te geven en omdat hij wellicht met zijn luie houding niet een Feyenoord mentaliteit uitstraalde. De linksbenige ‘nummer 10’ werd 3 jaar geleden overgenomen van Excelsior waar hij liet zien het verschil in een wedstrijd te kunnen maken.

Toch is er in Nederland nog genoeg geloof in kunnen van Luigi Bruins, op menig supporterforum is te lezen dat hij een goedkope aanwinst van PSV zou kunnen zijn. Dit lijkt me toch te opportunistisch, goedkope speler maar hij moet niet jonge spelers in de weg staan als Labyad of Wuytens.

Wellicht dat de teleurstelling over het niet verlengen van zijn contract toch het beste in hem oproept. FC Twente is nog op zoek naar een linksbenige middenvelder of een ‘nummer 10’. Hij zou een type speler zijn die onder Adriaanse kan renderen, zeker gezien zijn mentaliteit/houding heeft hij wellicht een schop onder de kont nodig van Adriaanse. Toch zal FC Twente hem niet halen als versterking maar meer in de breedte met de hoop dat hij een steentje bijdraagt.

Ik wil alleen subtoppers/middenmoters beschouwen in de Eredivisie, bij twee clubs past hij sowieso niet, dat zijn ADO Den Haag en Roda JC. Zij spelen een ander soort voetbal dan Bruins gewend is, zij spelen namelijk vanuit de omschakeling van balbezit tegenstander naar balbezit. Daar is snelheid voor nodig en loopvermogen en daar liggen niet de kwaliteiten van Bruins.

FC Groningen heeft op dit moment genoeg aanvallende middenvelders lopen, met Gonzalo Garcia, Bacuna en Andersson heeft het al drie ‘nummers 10’ in de selectie. Voor Heracles Almelo geldt hetzelfde zij hebben met Duarte, Overtoom en Vejinovic al drie aanvallende middenvelders in de selectie en dat is voor Heracles genoeg. Bij NEC hebben ze ook al met Schone, Goossens twee spelers die de nummer 10 positie kunnen invullen.

NAC is nog op zoek naar transfervrije en jonge spelers, hij is net 24 jaar geworden en heeft ervaring op gedaan bij een topclub. NAC zou goed bij hem passen aangezien zij een goed pad zijn ingestoken met verjonging en slim aantrekken van spelers. Daarbij noem ik Luijckx, Gorter, Botteghin, Janse, Buys en Schilder. Bruins past perfect in dat plaatje ook al is het niet de speler die past in de supportersvisie van hard werken.

Teams als Heerenveen, FC Utrecht en AZ zullen ook contact opnemen met het management van Bruins. Heerenveen mist een passende speler op het middenveld, Bruins zou een goed koppel kunnen worden met Vayrynen. Bij FC Utrecht is Koeman de nieuwe trainer geworden en met Demouge in de spits is een creatieve nummer 10 nodig, iets waar Asare niet helemaal aan voldoet. Bij AZ werkt zijn oud-trainer Verbeek en die kan hem wellicht gebruiken om de concurrentie op het middenveld wat groter te maken, de trainer heeft nu weinig alternatieven op de bank.

We zijn benieuwd, ik zou Bruins graag voor de Eredivisie behouden omdat hij een typische voetballer is uit de Nederlandse jeugdopleiding.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.