Boerrigter overbodig bij Ajax?

dinsdag, mei 31, 2011 @ 07:05 PM
posted by VoetbalAnalyses

De transfer van Derk Boerrigter van RKC naar Ajax is vandaag afgerond. De linksbenige buitenspeler zou Ajax meer opties moeten geven voorin.

Het is bekend dat Frank de Boer graag met een linkspoot op rechts wil spelen en een rechtspoot op links. Met het halen van Boerrigter zou je zeggen dat dit overbodig is aangezien Ajax al twee aanvallende linkspoten in de selectie heeft en Zeegelaar waarschijnlijk terugkomt van Excelsior. Is het dan rendabel voor Ajax om een speler voor 1 miljoen te halen om de concurrentie aan te gaan met 3 spelers waarbij Sulejmani duidelijk een niveautje te hoog is?

Daarom denk je dat Boerrigter niet verder dan een rol op de bank zal krijgen als hij de concurrentiestrijd al wint van Ozbiliz en Zeegelaar. Echter De Boer heeft bewust een aanvallende linkspoot gehaald met het idee om Sulejmani volgend jaar eventueel als hangende spits te gaan gebruiken. Het was al eerder bekend dat De Boer graag een optie heeft om met drie bewegende aanvallers te spelen.

Zo kan De Boer zich aanpassen op iedere tegenstander, zakt een tegenstander in en verzamelt het zich in en rond de 16 meter? Dan wil hij starten met een diepe spits die aanspeelbaar is en middenvelders in staat kan stellen om te scoren. Durft een tegenstander meer vooruit te spelen dan wil De Boer met meer beweging voorin spelen zodat het voor een tegenstander moeilijker te verdedigen is. Zie de stijl van FC Barcelona, als de tegenstander meer druk vooruit zet dan zorg je met een spits die iets meer uitzakt voor een overtal op het middenveld. Ze zetten dan meer druk op de verdediging maar uiteindelijk moeten ze dan toch achteruit omdat ze anders op het middenveld weggespeeld worden.

Boerrigter is dus een welkome versterking voor De Boer om meer speelstijlen te kunnen spelen. Zo kan hij door een kleine aanpassing inspelen op het spel van de tegenstander. Ajax zal net zo dominant in Nederland gaan worden als FC Barcelona internationaal. Nu maar hopen dat het organisatorisch ook een eenheid wordt ontwikkeld zodat dit geen invloed meer heeft op de spelersgroep.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.