1-0 FC Barcelona: Vidic staat niet opengedraaid

dinsdag, mei 31, 2011 @ 06:05 PM
posted by VoetbalAnalyses

FC Barcelona komt op 1-0 door een doelpunt van Pedro. Xavi geeft een schitterende assist en Pedro maakt een goede vooractie die ervoor zorgt dat Vidic een fout maakt.

We beginnen de analyse met de loopactie van Pedro wanneer er een 4 tegen 4 situatie is ontstaan in de verdediging van Manchester United.

Pedro maakt een loopactie naar binnen waardoor Evra hem loslaat en overlaat aan Vidic. Messi komt meer in de zone van Evra wat Evra besluit om uit te stappen op Messi zodat die in ieder geval niet wordt ingespeeld. Door het instappen van Evra ontstaat er ruimte voor Pedro om de diepte in te gaan.

Door dat Pedro dit ziet zakt hij weer uit, dit doet hij met een uitstekende voetencoordinatie zodat hij ieder moment voor uit kan lopen en zicht houdt op de bal.

Er moet op een gegeven moment een verdediger uitstappen op de opkomende Xavi, rechtsback Fabio doet dat goed zo dat Ferdinand goed staat opgesteld ten opzichte van Villa. Vidic moet zien dat hij verantwoordelijk is voor Pedro die weer naar buiten is getrokken. Pedro heeft alle ruimte en Vidic geeft en te veel afstand en kan niet snel uitstappen naar Pedro.

Hij zou op dit moment alleen rekening moeten houden met de pass naar Pedro en geen andere mogelijkheden. Hij zou dus eigenlijk met zijn gezicht naar de bal moeten staan en met zijn linkerbeen naar achter.

Bovenstaand plaatje geeft aan hoe Vidic zich had moeten opstellen ten opzichte van Pedro. De witte lijn is de ballijn, in het plaatje zie je ook dat Vidic kan uitstappen om te onderscheppen of met de bal mee te bewegen zodat Pedro direct druk op de bal krijgt. Nu hij verkeerd ingedraaid staat heeft Pedro alle tijd om aan te nemen en de hoek uit te zoeken.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.