Voorbeschouwing: ADO Den Haag – FC Groningen

donderdag, mei 26, 2011 @ 11:05 AM
posted by VoetbalAnalyses

Vanavond staat de eerste playoffwedstrijd om de laatste ticket voor Europees voetbal. ADO Den Haag neemt het op tegen FC Groningen, lees hier de voorbeschouwing.

De enelaatste wedstrijd van het seizoen stond hetzelfde affiche op het programma, FC Groningen won toen met 4-2. FC Groningen won alle drie de keren van ADO Den Haag dit seizoen, 2x competitie en 1x beker. Echter deze wedstrijd brengt extra druk met zich mee en kan wel eens een heel andere wedstrijd gaan worden. De opstellingen op papier:

FC Groningen kan niet beschikken over Danny Holla, zijn plek zal waarschijnlijk door Hiariej worden overgenomen. ADO Den Haag geen blessures of geschorsten.

FC Groningen: Luciano: Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman: Hiariej, Ajilore: Enevoldsen, Bacuna, Andersson en Tadic.
ADO: Coutinho: Ammi, Derijck, Leeuwin, Pique: Radoslavjevic, Immers, Toornstra: Verhoek, Bulykin en Vicento.

Wat opvalt op papier is dat FC Groningen eigenlijk zonder echte spits speelt, Bacuna en Andersson wisselen constant van positie. Verder is er een mooie strijd tussen Stenman en Verhoek omdat ze beide willen aanvallen. We beschouwen een aantal momenten van de vorige wedstrijd.

In dit moment zie je dus dat FC Groningen zonder spits speelt omdat Andersson uitzakt en Bacuna niet bij de laatste verdedigers staat. Voor ADO Den Haag is dit lastig te verdedigen of één van de centrale verdedigers moet doordekken op Andersson echter dan krijg je wel dat er gaten ontstaan in de verdediging.

Op de 16 meter stapt Derijck alsnog uit waardoor hij een gat achter zich creert waar Stenman gretig van gebruik maakt.

Daar liggen dus de gevaren voor ADO Den Haag als FC Groningen de bal heeft. De gevaren voor FC Groningen liggen vooral in het moment van balbezit naar balbezit tegenstander. ADO Den Haag kan goed aantrekkelijk counteren, het laat de tegenstander tot de middenlijn komen en van daaruit zetten ze druk op de tegenstander. Wanneer door middel van druk zetten de bal veroverd wordt, worden Immers en Toornstra direct in het spel betrokken.

Hiariej de directe tegenstander van Immers gaat ervan uit dat de bal gewonnen wordt door Kieftenbeld of Bacuna echter Immers gaat ervan door met de bal. Op dat moment ontstaan dan direct een 5 tegen 5 situatie. Dat zorgt ervoor dat de backs van FC Groningen naar binnen moeten gaan knijpen om centraal rugdekking te geven. Zo kunnen Verhoek en Vicento ingespeeld worden en hebben ze ruimte om spits Bulykin te bedienen.

Verwacht resultaat: ADO Den Haag – FC Groningen 1-1

Gelijkspel FC Groningen levert een notering van 3,45! op en winst FC Groningen 3,50.

Meld je nu aan bij Unibet en krijg tot 50 euro bonus!

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.