FC Utrecht kan vragen wat het wil voor Strootman

maandag, mei 23, 2011 @ 12:05 PM
posted by VoetbalAnalyses

Kevin Strootman staat in de nadrukkelijke belangstelling van FC Twente, er heeft zelfs al een bod plaatsgevonden. De kersvers international is de beoogde opvolger van Theo Janssen.

FC Twente is nadrukkelijk op zoek naar een zelfde type speler als Theo Janssen. Een speler die vanuit het middenveld speelt en graag de passing verzorgt. Een natuurlijke leider op het middenveld die het elftal neerzet en met individuele kwaliteiten ook nog eens wedstrijden beslist. Strootman komt daar dichtbij in de buurt qua type speler, het enige wat nog ontbreekt is ervaring maar bij FC Twente is de druk nog niet zo hoog om daar aan te werken.

Jan van Halst is lyrisch over Strootman en Van Marwijk selecteert het niet voor niets.
De Piero over Strootman

FC Utrecht heeft misschien geld nodig om het verloren seizoen met dure spelers goed te kunnen maken. De financiele situatie is een beetje onduidelijk op dit moment bij FC Utrecht. Wil Van Seumeren nog investeren of heeft hij geduld om met de huidige spelersgroep te willen presteren? Een eventueel vertrek van Vorm, Mertens of Van Wolfswinkel zal ook van invloed zijn, we gaan ervan uit dat FC Utrecht niet hun 4 beste spelers laten vertrekken.

Strootman heeft nog een contract tot de zomer van 2015. Dat betekent nu nog vier jaar en daarom kan FC Utrecht flink wat geld vragen. Zij zijn in de winterstop wel doortastend geweest en hebben voor een miljoen toegeslagen terwijl FC Twente twijfelde. Nu betaalt FC Twente de rekening, ze wilde hem waarschijnlijk niet een half jaar op de bank laten rijpen. Met zo’n lang contract zal FC Twente flink wat geld moeten neerleggen en schat ik de marktwaarde van Strootman op ongeveer 6 miljoen euro.

PSV heeft wellicht ook nog interesse voor de middenvelder en dat zorgt ervoor dat FC Utrecht in een luxe positie belandt. Strootman is pas 21 jaar en behoorde de laatste interlands steevast bij de selectie van het Nederlands Elftal. Dat zal volgend jaar niet veranderen al zal Strootman misschien zelf wel de stap omhoog willen maken om echt ook voor het EK 2012 geselecteerd te willen worden. Hij mist natuurlijk de nodige ervaring zeker Europees gezien. FC Twente en PSV kunnen gerust zijn dat ze de investering van ongeveer 6 miljoen euro erover een aantal jaar er zeker voor terug krijgen. Het is nu echter alleen wie heeft het geld liggen op dit moment?

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.