PSV kan makkelijk doorselecteren

donderdag, mei 19, 2011 @ 02:05 PM
posted by VoetbalAnalyses

Brands heeft al aangegeven te gaan doorselecteren in de huidige selectie van PSV. Financiele ruimte is er op dit moment niet maar er kan door het verkopen van Dszudszak, Engelaar en Isaksson wel opnieuw worden geinvesteerd.

Dszudszak is uitgekeken in de Eredivisie en door het niet behalen van de Champions League ook uitgekeken op PSV en zal daarom op zoek gaan naar een nieuwe werkgever(geschatte opbrengst 10 miljoen euro). Engelaar heeft een matig seizoen achter de rug maar toch één van de favoriete spelers van Fred Rutten, zal Brands bepalen dat hij weg moet? Isaksson heeft geen slecht seizoen gedraaid maar toch hebben ze hun twijfels over de keeper in Eindhoven. Wellicht krijgen ze voor Manolev of Toivonen nog een mooi aanbod maar daar ga ik niet vanuit.

Het vertrek van Dszudszak zal moeten worden opgevangen worden met een speler die er klaar voor is. Van Mokthar zou je dat niet mogen verwachten maar hij heeft wel speelminuten nodig om door te groeien. PSV zal waarschijnlijk in het buitenland op zoek moeten gaan naar een linksbuiten omdat de beste linksbuitens in Nederland prijzig zijn: Assaidi, Mertens en Tadic.

Door te schuiven zou het probleem in de spits opgelost kunnen worden door gewoon Toivonen weer terug in de spits te zetten. Daar kwam toch de eerste seizoenshelft het meeste gevaar vanaf en op het middenveld steekt hij niet boven de rest uit. Hij is een nummer 10 bij een elftal dat meer de lange bal zoekt zodat hij het duel om de tweede bal kan aangaan. PSV probeert echter vanuit achteruit te combineren via het middenveld, daarom kunnen ze beter een voetballende 10 gebruiken.

Daar zou een creatieve middenvelder moeten komen te staan, daar schreef ik al eerder over, lees hier. Bakkal en Labyad zouden dat kunnen opvullen maar zijn niet of nog niet van de klasse om 34 duels constant af te werken. Verder zouden Schaars, Vormer, Strootman de vervanger van Engelaar kunnen worden.

Achterin is het bij PSV niet heel bijzonder maar houden ze het redelijk dicht alleen in de counter zijn ze weleens kwetsbaar. Dat zou op zich zo kunnen blijven staan. Een keeper die zich voor zijn 16 meter durft te begeven heeft PSV nog nodig om zo de lange bal van de tegenstander er uit te kunnen halen. PSV heeft goede scouting nodig om dit niveau vast te houden, nu verkeerd investeren en dan gaan ze dezelfde kant als Feyenoord op.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.