De revolutie van Chelsea

donderdag, april 14, 2011 @ 01:04 PM
posted by VoetbalAnalyses

Spelers en trainer zullen na dit seizoen moeten vertrekken bij Chelsea. Er zijn contracten die aflopen en verbintenissen die verbroken zullen worden.

De verbintenis die waarschijnlijk als eerst verbroken wordt is die van Carlo Ancelotti. De trainer is er niet in geslaagd om Chelsea naar het kampioenschap of de Champions League te leiden. Gelukkig voor hem weet hij Chelsea wel te plaatsen voor de Champions League, een rampseizoen kun je het dus niet noemen. Echter Abramovich vindt dat een trainer met de huidige selectie alle finales moet halen.

Die selectie is waarschijnlijk niet goed genoeg en zal moeten worden voorzien van nieuwe impulsen. Contracten van Drogba, Anelka, Paulo Ferreira en Bosingwa lopen af in de zomer van 2012. Die zullen dus in aanmerking komen voor een transfer van de zomer. Veel zullen ze niet meer opleveren, maximaal 15 miljoen per speler. Drogba zal waarschijnlijk zijn contract wel uit mogen dienen gezien zijn status bij Chelsea.

De nieuwe trainer moet een speelwijze kiezen voor Chelsea. Ze spelen nu een soort reactievoetbal, ze reageren op wat de tegenstander doet en hopen dat de tegenstander fouten maakt die ze kunnen afstraffen. Een team dat constant wil presteren kan geen reactievoetbal spelen omdat dit afhankelijk is van de tegenstander. Dat zag je ook in de reeks die Chelsea verloor, het zat even niet mee en prompt zoveel verliespartijen achter elkaar.

Er moet een trainer komen die een duidelijke speelwijze ambieert. Iemand die topspelers zover kan krijgen om met alle koppen dezelfde kant op te gaan. Guus Hiddink is zo’n trainer, Nederlandse trainers staan daar bekend om daarom ook de geruchten dat Van Basten bij Chelsea aan de slag zou gaan. Is het niet iets voor Louis van Gaal, misschien gaat Chelsea dan eindelijk verzorgd voetbal spelen als Manchester United en Arsenal.

Er moeten versterkingen gehaald worden wil je dat niveau ook daadwerkelijk halen, ik zie in Ribery een ideale versterking voor Chelsea. Hij zou goed passen bij club net als Ashley Young. Dat geeft het team aanvallend meer mogelijkheden, nu heb je alleen Drogba, Torres, Anelka, Kalou en Malouda als aanvallers waarvan de laatste 2 alleen aan de krijtlijn kunnen staan. Als je dan met Anelka op rechts speelt en niet breed houdt is er genoeg ruimte voor een aanvallend rechtsback, echter Ivanovic is dat niet. Chelsea moet een goede mix van zijn selectie maken, dat zelfde geldt voor de middenvelder als Essien, Mikel, Ramires dit zijn alledrie dezelfde soort spelers. Voor een tegenstander makkelijk op in te spelen.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.