Transferbeleid SC Heerenveen komt er nu op aan

zondag, april 10, 2011 @ 09:04 AM
posted by VoetbalAnalyses

SC Heerenveen, beschikt over de spelers om meer dan alleen Europees voetbal klaar te spelen. Echter dit seizoen zijn ze net als vorig seizoen weer erg wisselvallig, het schaadt de reputatie van de club.

De reputatie van SC Heerenveen is dat het een club is net onder top waar je jezelf als speler kan ontplooien. Het is de perfecte tussenstap naar een topclub. Die status wordt nu een beetje overgedragen aan FC Utrecht, waar jong talent wordt aangetrokken en zich verder ontwikkeld. Bij Heerenveen bestaat het middenveld en aanval uit gearriveerde spelers. Daar is niks mis mee maar het beleid van de mix van jong en oud is niet meer herkenbaar. Spelers als Grindheim, Vayrynen en Breuer hebben nooit een topclub gehaald en zitten bij SC Heerenveen op hun top.

In 2007 stonden speler als Nilsson, Hansson, Bradley en Pranjic onder contract, die maakte bij SC Heerenveen een tussenstap om daarna hogerop te komen. Bosvelt bouwde als ervaren rot er tussen in af maar nam jonge spelers wel op sleeptouw.

Belangrijk dus om na twee verloren jaren de status weer te herstellen en dan is vooral belangrijk een uitgebalanceerde selectie voor volgend jaar neer te zetten. Dat betekent doorselecteren en de rotte appels er tussen uit halen en een goed transferbeleid voeren. Vayrynen zijn contract loopt af, Grindheim wil weg en Beerens wil ook weg. De laatste twee laten vertrekken levert de nodige centen op om te investeren, misschien gaat Dost ook nog wel naar Ajax.

In de Eredivisie lopen genoeg leuke spelers om Heerenveen te versterken op lange termijn. Ik zie een speler als Poepon wel voor Heerenveen uitkomen, De Ridder, Overtoom zijn allemaal goede spelers die open staan voor een stap hoger. Belangrijkste is dat ze ook een goede leidende centrale verdediger binnen halen. Derijck zou er goed passen maar gezien de stand zal hij een stapje terug niet leuk vinden. Misschien kunnen ze winkelen bij NEC en NAC die het financieel niet zo ruim hebben, Nuytinck of Luijckx.

Op dit moment zijn ze nog vrij rustig op de transfermarkt, ze zouden nu al op zoek kunnen gaan naar transfervrije spelers. Ik ben dan ook benieuwd wat er in de zomer gaat gebeuren bij SC Heerenveen want met deze selectie ga je volgend seizoen niet beter presteren.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.