Alles over links bij Feyenoord volgend seizoen

zondag, april 10, 2011 @ 10:04 AM
posted by VoetbalAnalyses

Feyenoord is druk bezig met het halen van versterkingen om volgend seizoen weer in de subtop mee te gaan doen. Als de geruchten waar zijn gaat de linkerkant van Feyenoord er wel heel goed uit zien.

Feyenoord wordt namelijk nadrukkelijk in verband gebracht met Daniel Pranjic, de linksback is bij Bayern Munchen op een zijspoor belandt. Zeker na het vertrek van Van Gaal zal Bayern Munchen op zoek gaan naar een nieuwe linksback. Pranjic een voetballende linksback die liever aanvalt dan verdedigd.

Mocht Miyaichi ook nog een jaar gehuurd worden dan heeft Feyenoord een sublieme linkerkant. Miyaichi heeft een dribbel en kan zijn tegenstander net zo makkelijk links als rechtsom passeren. Belangrijk is dan ook om hem goed van goede ballen te voorzien zodat hij zijn acties kan maken. Dat betekent dat de bal snel rond moet gaan omdat hij anders constant tegenover 2 man zal komen te staan.

Pranjic kan met zijn passing Miyaichi perfect van bruikbare ballen voorzien. Zowel in de voeten als in de diepte. Fijn voor Feyenoord is dat Miyaichi ook nog rechtsbenig is en zal hij proberen zoveel mogelijk binnendoor te passeren. Als hij binnendoor gaat kan Pranjic buitenom mee. Backs hebben het al zwaar tegen alleen Miyaichi maar als ook Pranjic er dan nog eens overheen komt dan moeten tegenstanders zich helemaal op de linkerkant van Feyenoord aanpassen.

Vergelijk het met het koppel Messi – Alves, belangrijk is dus wel dat de rest van het team in balans blijft. Dat betekent dat de rechtsback niet zo aanvallend moet zijn als Alves. De linkshalf moet het spel controleren omdat hij de positie van Pranjic in de gaten moet houden als hij opkomt.

Als Pranjic dus daadwerkelijk komt en Miyaichi mag blijven van Arsenal dan kan Feyenoord verrassend hoog gaan eindigen. Vlaar zal bij het halen van versterkingen met deze namen misschien nog wel willen blijven. Met deze spelers kan Feyenoord volgend jaar hoge ogen gooien. Als die spelers nu al gehaald gaan worden kunnen ze zich in de voorbereiding perfect voorbereiden.

Mogelijke opstelling volgend jaar Feyenoord: Mulder: Dani Fernandez, De Vrij, Vlaar, Pranjic: Meeuwis/Vormer, Fer, Wijnaldum: Biseswar, Cissé en Miyaichi.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.