Janssen kan mooie uitdaging aan in het buitenland

maandag, april 4, 2011 @ 07:04 PM
posted by VoetbalAnalyses

Theo Janssen is op dit moment de beste en belangrijkste speler in de Eredivisie. Hij zorgt er persoonlijk voor dat FC Twente een ongekend hoog niveau haalt.

De linkshalf mag de laatste tijd ook ruiken aan het Nederlands Elftal. Hij is gestegen in de rangorde naar de 4e controlerende middenvelder. Hij heeft alleen Van Bommel, De Jong en Van der Vaart nog voor zich. Logisch gezien zij altijd spelen bij een Europese topclub. Maar Theo Janssen wordt zeker gevolgd door buitenlandse clubs.

Ik vergelijk Theo Janssen met Charlie Adam van Blackpool. De middenvelder van Blackpool is zeer gewild bij Liverpool en Manchester United schijnt het. Hij moet echter ruim 7 miljoen euro kosten. Theo Janssen’s contract heeft een clausule in zijn contract dat hij voor 3 miljoen mag vertrekken. Dat zou toch een goedkopere optie zijn voor deze clubs, al heeft Adam wel het voordeel dat hij al in een topcompetitie voetbalt en dus heeft aangetoond dat hij het niveau aan kan.

De speler Janssen kan als type makkelijk meekomen in competities als Duitsland en Engeland. Dit zijn competities waar nog regelmatig de lange bal gehanteerd wordt en ruimte is voor de crossbal die Janssen tot in de perfectie kan afleveren. Er is in Engeland geen snelheid nodig als middenvelder omdat iedere club vrijwel zone dekt. Met zijn begaafde linkerbeen zou hij een sensatie kunnen worden in Engeland, ook omdat niemand vreemd opkijkt van zijn levenstijl. Iedere speler drinkt daar bier en rookt sigaretten.

Een mooie middenmoter zou ideaal zijn voor Theo Janssen, clubs als Aston Villa, Newcastle United die net onder top meedraaien zouden fantastisch zijn. Dan kan hij tegen topclubs misschien af en toe uitblinken maar hoeft hij niet constant te presteren. Jammer dat hij pas zo laat dit niveau heeft gehaald anders had hij na 1 of 2 jaar bij een subtopper misschien nog een uitdaging bij een topclub kunnen aan gaan. Hij zou nu ook bij een topclub kunnen tekenen maar mag dan niet rekening houden met een basisplaats.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.