Bij Willem II volgen ze de tegenstander naar het toilet

maandag, april 4, 2011 @ 05:04 PM
posted by VoetbalAnalyses

Willem II heeft een apart systeem van verdedigen, moet je zien hoe ongelooflijk veel gaten er liggen in de Willem II defensie tegen Roda JC.

Laten we rustig beginnen met het eerste doelpunt van Roda JC door Kah. Een corner:

Een speler mag nooit zo vrij staan met een corner en als het al gebeurt laat het dan bij de 2e paal zijn omdat je dan nog genoeg tijd heb om in te grijpen. Nu kan Kah vrij inkoppen als hij bij de 1e paal komt, zonder dekken heeft hij zelfs tijd om aan te nemen. Het is schandalig dat dit gebeurt in de Eredivisie, hebben ze bij Willem II nog niet besproken wie ze dekken? Je mag best even licht het shirtje van je tegenstander pakken of je lichaam er tussen zetten, nee Kah mag vrij inlopen.

Het tweede doelpunt van Roda JC kan in een wedstrijd gebeuren. Kah houdt goed druk naar voren en verovert de bal van Janga. In de omschakeling staat het nog niet helemaal goed bij Willem II want Swinkels hangt ver achter Biemans waardoor Skoubo niet buitenspel staat. De linksback knijpt nog goed naar binnen maar Skoubo krijgt met geluk de bal alsnog mee en scoort.

Waar is de rechtsback in godsnaam gebleven bij Willem II? Ze spelen met 3 aanvallers en alle andere spelers lopen daar maar achteraan? Dus als de linkshalf van Roda JC naar binnentrekt dan kan de linksback helemaal vrij opkomen? De rechtsback Gravenbeek volgt zijn tegenstander tot in de verdediging van Roda JC? Of zelfs tot het toilet? Ook de centrale verdedigers gaan gigantisch in de fout door vooruit te stappen terwijl er middenvelder overeenkomen. Voor teams als Roda JC waar ze vooral met lopende mensen spelen is dat fijn voetballen.

Dit is ongelofelijk voor het niveau van de Eredivisie. Skoubo en Junker wijken uit vanuit de spits. Prompt is daar ruimte voor de Fauw om door te lopen. Wat een gat in de verdediging, ik neem aan dat ze dit wel zullen analyseren.

Het 5e doelpunt van Roda JC is een uitstekende steekbal van Hadouir. Daar kan Willem II natuurlijk wel wat aan doen maar dit gebeurt op ieder niveau ook in de Champions League.

Het is ongelooflijk dat Willem II zo kan verdedigen, ze maken het ploegen in een 4-3-3 systeem dan ook het lastigst omdat die met minder lopende mensen spelen. Die hebben vaste patronen en die zijn voor Willem II makkelijker te herkennen waardoor ze beter kunnen anticiperen. Willem II zou een zeer terechte degradant zijn des te meer omdat ze ook zelf alleen maar uit standaardsituaties scoren. Biemans heeft na Lasnik en Rigters het vaakst gescoord en dan heeft Lasnik ook nog penalty’s gescoord. Willem II moet een niveautje lager en alles weer opnieuw opbouwen.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.