Tiendalli vertrekt vrijwel zeker bij FC Twente

donderdag, maart 31, 2011 @ 03:03 PM
posted by VoetbalAnalyses

Tiendalli heeft de afgelopen winterstop een contractaanbieding van FC Twente naast zich neergelegd ervan uitgaande dat ze alsnog tot een akkoord zouden komen. Echter nu is zijn toekomst bij FC Twente zeer twijfelachting.

De rechtsback werd door Preud’homme vaak als linksback geposeerd door de blessure van Nicky Kuiper. Op de rechtsback had namelijk Roberto Rosales de voorkeur van de trainer. Na de winterstop huurde FC Twente Amerikaan Onyewu die Tiendalli uit de basis speelde op de linksbackpositie. Iets waar Tiendalli het niet mee eens was en besloot de contractaanbieding van FC Twente niet te tekenen om zogenaamd druk op FC Twente te zetten.

Nu komt Tiendalli bedrogen uit omdat FC Twente daardoor gelijk op zoek ging naar een andere optie als 2e rechtsback. Tim Cornelisse was bereid om voor ongeveer hetzelfde salaris van Tiendalli die positie in te vullen. Nu kan Tiendalli zich alleen nog richten op de linksback positie maar daar heeft FC Twente nu Kuipers, Leugers en Buysse voor in de selectie. Echter zal FC Twente nog twijfelen of dit drietal wel de kwaliteit heeft waar de back van FC Twente aan moet voldoen. De laatste twee zijn nog jong en eerstgenoemde is vaak geblesseerd. De beoordeling van de drie zal bepalend zijn voor het eventueel aanblijven van Tiendalli.

Tiendalli wist bij FC Twente zijn oude niveau te halen na matige seizoenen bij Feyenoord. Bij Feyenoord kwam hij in 3 seizoenen maar tot 35 wedstrijden, daarvoor kwam hij in actie voor FC Utrecht. Hij zal nu op zoek moeten naar een nieuwe club, clubs die eventueel voor hem in aanmerking komen: PSV, NAC, FC Utrecht en ADO. Deze selectie gemaakt op clubs met al een rechtsback in de selectie en mogelijkheid tot concurrentie.

PSV: Daar zal hij Manolev voor zich hebben maar misschien neemt hij genoegen met een rol op het tweede plan bij een topclub. Tamata is pas 20 jaar en daarvan moet ook nog maar blijken of hij het niveau op de rechtsbackpositie aan kan. PSV kan Tiendalli ook op de linkerkant goed gebruiken mocht Pieters geblesseerd raken en Vukovic nog niet van het gewenste niveau is of als centrale verdediger zijn opgesteld.

NAC: Betwijfel zeer of ze daar genoeg geld hebben om een voetballer als Tiendalli binnen te halen. Achterin mogen de nodige spelers vertrekken en hebben nog steeds geen echte linksback. Het zou een goede versterking zijn van NAC, daarmee hebben zullen ze een goede transferperiode afsluiten. Botteghin, Buijs en Tiendalli zijn subtop waardig, nu nog een stabiele financiele situatie.

ADO: Daar hebben spelers als Pique, Bosschaart te horen gekregen dat ze mogen vertrekken. Daarvoor zullen ze ook weer nieuwe backs moeten halen en zou Tiendalli een goede doorselectie zijn. De vraag is ook hier weer of ze aan de eisen van Tiendalli kunnen voldoen.

FC Utrecht: Zijn oude club, hebben net afscheid genomen van Tim Cornelisse. Er is ruimte voor een basisplek en een selectie die een hoog potentieel heeft en waar Tiendalli goed in mee kan.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.