Hiddink zal geen ontslag nemen bij Turkije

donderdag, maart 31, 2011 @ 02:03 PM
posted by VoetbalAnalyses

Guus Hiddink zou zijn ontslag willen indienen als hij punten verloor in de afgelopen speelronde. Mooie roddel, dit zou nooit mogelijk zijn gezien de huidige stand in Groep A in de EK-Kwalificatie.

Hiddink zou niet realistisch zijn om te denken dat Turkije eerste in de groep zou worden als Duitsland in dezelfde groep zit. Hiddink weet dan ook dat een tweede plek het hoogst haalbare is. Een tweede plek geeft recht op een playoff wedstrijd. Iets wat bekend is voor Hiddink aangezien hij met Rusland zich ook al twee keer plaatste voor de playoffs.

De huidige stand in Groep A:
Duitsland: 15
Belgie: 10
Turkije: 9
Oostenrijk: 7
Onderste twee buiten beschouwing gelaten. In deze stand moet meegenomen worden dat Belgie één wedstrijd meer heeft gespeeld dan de anderen. In verliespunten staat Turkije dus nog boven Belgie.

De strijd om de twee plek zal tussen Belgie en Turkije gaan. Oostenrijk moet namelijk nog twee keer tegen Duitsland.

Uitgaande dat Turkije(thuis) en Belgie(uit) verliest van Duitsland dan zou de wedstrijd Belgie – Turkije op 3 juni essentieel worden. Turkije heeft dan aan een gelijkspel genoeg uitgaande dat het op Duitsland na alle wedstrijden zal winnen. Belgie zal moeten winnen om alles in eigen hand te hebben. De wedstrijd is essentieel maar gezien de wisselvalligheid van beide ploegen zouden ze nog beste wel eens in andere wedstrijden nog punten kunnen verliezen.

Belgie speelt nog: Turkije (thuis), Azerbeidjan (uit), Kazachstan(thuis), Duitsland(uit). Duitsland is dus de laatste speelronde mocht Belgie gelijk spelen tegen Turkije en de Turkije verliest alleen nog van Duitsland zal Belgie moeten winnen van Duitsland in de laatste speelronde. Belgie heeft in de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland aangetoond dat ze kans maken als ze in vorm zijn.

Turkije speelt nog: Belgie (uit), Kazachstan (thuis), Oostenrijk (uit), Duitsland (thuis) en Azerbeidjan(thuis).

3 Juni 2011: Verliest Turkije van Belgie dan moet het punten pakken van Duitsland. Wint het van Belgie is plaatsing vrijzeker. Hiddink kennende weet hij zijn ploegen goed klaar te stomen voor belangrijke wedstrijden als deze. Zet de wedstrijd alvast in je agenda, Nederland is die speelronde vrij, uitgaande dat de wedstrijd live op de Belgische televisie wordt uitgezonden.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.