Feyenoord en de toekomstige transfervrije spelers

donderdag, maart 24, 2011 @ 02:03 PM
posted by VoetbalAnalyses

Feyenoord staat bij nogal wat spelers in de wacht, er moet een oplossing gevonden worden voor Feyenoord.

Diverse spelers hebben nog geen handtekening gezet onder een contractsvoorstel van Feyenoord. Om precies te zijn de vier belangrijkste spelers van het huidige Feyenoord: Vlaar, Wijnaldum, Fer en De Vrij. Zij hebben de klasse om Feyenoord een stap hoger te brengen dan Feyenoord dat nu is. Allen hebben het contract afgewezen met het argument dat ze niet weten hoe Feyenoord er volgend jaar voor staat.

Laat deze spelers nu even de koppen bij elkaar gaan steken, ieder met zijn zaakwaarnemer rond de tafel en met zijn allen voor Feyenoord gaan. Als zij Feyenoord na dit seizoen gaan verlaten en Feyenoord heeft nog steeds geen centen dan is degradatie nabij. Laatste tijd wordt steeds meer over het fenomeen clubliefde gepraat maar dit soort situaties geven echt aan of je clubliefde hebt of niet. Een club waar je opgegroeit bent, doorgebroken bent staat op de rand van de afgrond als een deel van de spelers vertrekt. Door met zijn allen om tafel te gaan zitten kan je elkaar beloven om elkaar te blijven of in ieder geval 3 van de 4. Spelers als Fer, Wijnaldum en De Vrij hebben nog alle tijd om ooit nog bij een andere club aan de slag te komen.

Voor Vlaar is de keus nog moeilijker omdat hij en ouder is en nog betere opties heeft dan de 3 jongelingen. Hij is al een tijd onderdeel van de topclub Feyenoord terwijl Wijnaldum, De Vrij en Fer pas twee jaar aan het eerste mogen ruiken. Als zij met ze drieen bij elkaar gaan zetten en wensen op de kaart zetten dan moet daar toch uit te komen zijn. Waarschijnlijk kunnen zij van Gudde of Van Geel ook wel horen wat de mogelijkheden zijn voor versterkingen in de zomer. Mocht Vlaar nou vertrekken dan moet er toch geld beschikbaar zijn om een waardige vervanger te halen.

Mochten de gehuurde spelers Miyaichi en Meeuwis ook vertrekken en er is geen mogelijkheid om opvolgers met kwaliteit te halen dan begrijp ik dat spelers met hun kwaliteit ook conclusies trekken. Niemand wil toch op een zinkend schip zitten? Nu moet je als speler leiderschap en mentaliteit tonen om met zijn allen dat zinkende schip weer te laten varen.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.