Een aantrekkelijke buitenspeler voor Ajax

donderdag, maart 24, 2011 @ 10:03 AM
posted by VoetbalAnalyses

Deze linksbuiten zou wel eens de concurrentie aan kunnen gaan met Ebecilio bij Ajax. De 23-jarige buitenspeler met passeerbeweging en rechterbeen is op zoek naar een nieuwe uitdaging nu hij op de bank is beland.

Roy Beerens is op de bank beland bij SC Heerenveen, Luciano Narsingh speelt op zijn plek. Door blessures, ziekte en vaderschap heeft Beerens wedstrijden moeten missen en vulde Narsingh dat prima in. Rede voor Jans om aan de jonge Narsingh vast te houden. Echter een speler als Beerens moet bij iedere Eredivisieclub aan spelen toe komen.

Ajax is nog op zoek naar een linksbuiten die de concurrentie aan kan gaan met Ebecilio en El Hamdaoui. Nu begint Sulejmani nog wel eens als linksbuiten maar De Boer heeft daar liever een rechtsbenige speler staan die naar binnen kan trekken. Ajax probeerde in de winterstop Mertens naar Amsterdam te halen, FC Utrecht vroeg echter 7 miljoen euro wat voor Ajax te gortig was. Deze zomer heeft Ajax genoeg keuze in de Eredivisie met Mertens, Verhoek en Beerens.

Mertens zal ongeveer 5 miljoen euro kostten, hij heeft bewezen bij FC Utrecht wekelijks uit te blinken. Hij vult daar dezelfde positie in, een vrije rol aan de linkerkant en komt graag naar binnen naar zijn rechterbeen.

ADO Den Haag zal ongeveer 3 a 4 miljoen verwachten voor Wesley Verhoek. De rappe buitenspeler heeft dit seizoen aangetoond belangrijk te zijn voor ADO Den Haag met zijn doelpunten en assist. Ajax moet Verhoek wel goed scouten, ik moet het namelijk nog zien of hij ook met kleine ruimtes uit de voeten kan. Het is natuurlijk bekend dat tegenstanders tegen Ajax meer achteruit voetballen dan tegen ADO Den Haag.

Beerens moet het juist hebben van die kleine ruimtes, Heerenveen zal voor hem ongeveer 5 miljoen euro vragen. Het enige wat Ajax Beerens nog moet bijbrengen is rendement halen uit zijn acties. Hij passeert vaak 2 a 3 man maar zijn laatste pass of schot is niet om over naar huis te schrijven. Dit zal constant getraind moeten worden, Ajax moet hem dan ook de tijd geven om hier aan te werken, vergelijk het een beetje met Sulejmani. Hij zou na Huntelaar weer een speler uit de PSV jeugdopleiding zijn die zijn kunnen bewijst in Amsterdam.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.