Vitesse sla je slag!

woensdag, maart 23, 2011 @ 03:03 PM
posted by VoetbalAnalyses

Louis van Gaal en Co Adriaanse, vrije trainers en op zoek naar een leuke uitdaging.

Vitesse wil onder Jordania een topclub in Nederland worden. Hij heeft geld en is bereid om in de spelersgroep, staf en het complex te investeren. Met jonge en talentvolle spelers wil hij binnen 3 jaar kampioen van Nederland worden. Hij nam de onervaren coach Ferrer om de spelersgroep te begeleiden naar een hoger doel. Nu is wel gebleken dat Ferrer niet constant kan presteren al wil ik hierbij wel zeggen dat dit een korte termijnvisie is. De geluiden die uit het kamp van Vitesse komen klinken niet al te positief samen met de prestaties, zie ik komende zomer een andere trainer komen. Ook omdat Jordania waarschijnlijk ook korte termijnvisie heeft.

Co Adriaanse en Louis van Gaal allebei ontslagen dit jaar bij respectievelijk Bayern Munchen en Qatar onder 20. Beide zullen sportief revanche willen nemen en op zoek gaan naar een uitdaging met perspectief. Louis van Gaal is er bij AZ al eerder voor gezwicht net als Co Adriaanse. Beide trainers houden van doorselecteren, aanvallend voetbal en evengoed presteren. Dat beeld komt overeen met dat van Jordania.

Ervaren trainers kunnen een jonge spelersgroep naar een hoger doel brengen. De spelers zo kneden dat ze topprestaties leveren ondanks niet optimale omstandigheden. Spelers worden blindelings gehaald en komen van verschillende plekken om bij Vitesse te presteren. Deze 2 trainers hebben bewezen iets te kunnen smeden waardoor ze spelers dichterbij elkaar brengen en daardoor op het veld voor elkaar voor het vuur gaan.

Of ze haalbaar zijn is nog ten tweede, maar je zou het altijd kunnen proberen. Louis van Gaal is natuurlijk op zoek naar een baan als bondscoach maar die liggen op dit moment niet voor het oprapen. Co Adriaanse heeft het misschien wel een keer gezien met die buitenlandse baantjes en zoekt misschien nog een toetje om goed af te sluiten. Ik geef Vitesse meer kans bij Co Adriaanse maar dan zullen de voorwaarden wel top voor hem moeten zijn. Begin dus alvast met die verbouwing van het trainingscomplex Jordania!

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.