Het verschil tussen een topclub en een subtopper

woensdag, maart 23, 2011 @ 03:03 PM
posted by VoetbalAnalyses

Cornelisse gaat zijn geluk beproeven bij FC Twente, de subtopper FC Utrecht wil hem niet en topclub FC Twente wel, hoe kan dat?

Tim Cornelisse is een sobere rechtsback die gewoon zijn werk doet. Hij heeft een goede mentaliteit, gaat door het vuur en kan zo nu en dan ook nog aanvallend een steentje bijdragen. Zou toch geen rede voor FC Utrecht na 7 jaar trouwe dienst zijn contract te verlengen, echter FC Utrecht deed anders beslissen.

Waarschijnlijk werd zijn contract niet verlengd omdat de verdediger bijna 33 jaar geen waarde meer zal opleveren voor FC Utrecht. Met Van der Maarel op de bank hebben ze een rechtsback die nog jong is en al heeft aangetoond het niveau aan te kunnen. Het is precies wat een subtopper moet doen om een topclub te worden: doorselecteren. Cornelisse heeft niet de toegevoegde waarde voor FC Utrecht die jonge jongens met hun ongeremde enthousiastheid wel kunnen brengen. Als 2e rechtsback van FC Utrecht heeft Cornelisse geen meerwaarde en heeft hij ook nog eens een goed/duur contract.

FC Utrecht wil in de subtop meedraaien met soms een uitschieter. Na het Europese avontuur lonkt er meer voor FC Utrecht en is Van Seumeren misschien nog wel bereid om wat te investeren. Die investeringen gaan in de toekomst uitbetaald worden zo lijkt het, spelers als Mertens, Van Wolfswinkel en Duplan zijn meer waard geworden bij FC Utrecht. Dat willen ze nu op de rechtsbackpositie ook proberen, misschien geven ze Van der Maarel een kans om door te breken. Ze kunnen echter ook op zoek gaan naar een goedkope rechtsback in de Eredivisie of Jupiler League: Will(NEC) of Van der Werff(FC Volendam) bijvoorbeeld.

FC Twente was waarschijnlijk op zoek naar een speler die bereid is om op de bank te zitten bij een topclub. Dat zijn meestal oudere spelers die veel gespeeld hebben en nog wel eens bovenin willen meedraaien. Zij gaan zonder morren zitten, jonge spelers willen vaak spelen en als je Rosales voor je hebt staan kan je dat vergeten. Rosales is zo fit dat hij vrijwel alle wedstrijden dit seizoen heb gespeeld. Een aantal wedstrijden heeft Bengtsson zijn positie ingevuld echter is dat meer een centrale verdediger. FC Twente heeft natuurlijk geen geld over voor een ‘2e rechtsback’ maar ziet toch graag voor de spelersgroep een speler komen met een respectabele status.

Conclusie: Beide clubs blij en de speler blij. Beide clubs hebben goed gehandeld en Cornelisse mag ervaren hoe het is op de bank bij een topclub. Hij ziet dat avontuur wel zitten en hoopt op meer.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.