Huntelaar haalbaar voor Ajax?

woensdag, maart 16, 2011 @ 05:03 PM
posted by VoetbalAnalyses

Klaas-Jan Huntelaar wordt in verband gebracht met zijn oude club Ajax. Is het mogelijk en rendabel voor Ajax om Huntelaar terug te halen?

Huntelaar heeft het moeilijk bij Schalke 04 nadat hij ook al bij AC Milan en Real Madrid niet uit de verf kwam. Maar dit keer is het niet zijn schuld zijn trainer Magath zet tactisch zijn elftal niet goed neer waardoor Huntelaar alleen maar lange ballen van achteruit ontvangt. Huntelaars kracht ligt meer in de combinatie om in het strafschopgebied uit te komen en dan te scoren. De combinatie Huntelaar en Raul werkt dan ook niet optimaal, het zijn beide spelers voor in de 16 meter en nu lopen ze elkaar vaak in de weg of in dezelfde lijn van de voorzet.

Zal Huntelaar het dan zat zijn in het buitenland dat hij weer terug naar Ajax vertrekt? Het zou kunnen, ik weet natuurlijk niet of hij daar op 27-jarige leeftijd al weer aan toe is. Ik zou hem nog wel een paar jaar in Engeland bij een subtopper willen geven, wel een team dat combineert zoals Tottenham(zonder Crouch) of Liverpool.

Maar laat Schalke 04 hem dan zo makkelijk gaan? Hij is de duurste aankoop in de clubhistorie met 14 miljoen euro. Het lijkt me dan ook dat ze hem niet voor minder dan 10 miljoen euro willen verkopen(gezien middelmatige prestaties). Ajax heeft misschien na transfers misschien het geld wel liggen maar 10 miljoen euro is voor een Nederlandse club erg veel gezien de huidige Financial Fair Play in Nederland.

Zou het rendabel voor Ajax kunnen zijn? Met Huntelaar heeft Ajax wel de spits in huis die ze kampioen kan maken. Het is een speler die graag in de voet wordt aangespeeld om dan te kaatsen en zo snel mogelijk voor het doel te komen. Het is exact het soort spits waar Frank de Boer naar op zoek is. Huntelaaar wordt 28 jaar in de zomer, zou bij een seizoen met 30 doelpunten bij Ajax nog in de belangstelling staan voor 10 miljoen euro? Het zou kunnen, hopend dat buitenlandse clubs niet kijken naar de historie bij buitenlandse clubs.

Die historie ligt zeker niet aan Huntelaar zelf, Real Madrid deed hij het de eerste wedstrijden goed en kwam hij tot 8 doelpunten in 20 wedstrijden. Echter de voorzitter Perez wilde veranderen, Huntelaar naar Milan waar hij opnieuw niet het vertrouwen kreeg. Bij Schalke 04 hetzelfde verhaal.

De enige rendabele manier om Huntelaar te halen is hem een langjarig contract aan te bieden(als hij bereid is salaris in te leveren) en een clausule in zijn contract te zetten dat hij voor 10 miljoen euro weg mag. Die clausule kan hem namelijk overhalen om op de aanbieding in te gaan. Castillon kan dan in de schaduw van Huntelaar rijpen voor het echte werk en zodra Huntelaar na 1 of 2 jaar vertrekt, mag Castillon zijn kans grijpen.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.