Voorbeschouwing: PSV – Ajax

zondag, februari 27, 2011 @ 11:02 AM
posted by VoetbalAnalyses

Tactisch twee sterke ploegen, de ene behoudend en de ander op de aanval gericht. Wie heeft de meeste kans om te winnen vandaag?

Beide zijn goed door de doordeweekse wedstrijd gekomen en voelen vertrouwen, PSV won van Lille en Ajax speelde de wedstrijd tegen Anderlecht simpel uit. Beide teams kunnen beschikken over hun sterkste selectie.

De speelstijlen zijn bekend, de vraag is alleen nog hoe kunnen ze dat uitvoeren ten opzichte van elkaar?

PSV gaat verdedigend waarschijnlijk op dezelfde manier spelen als tegen FC Twente. Ze zakken in tot een bepaalde hoogte en Lens gaat dan tussen Vertonghen en Anita in staan. Ze zullen Ajax dan voornamelijk over rechts laten opbouwen. Geeft het volgende spelbeeld opbouwend voor Ajax.

Berg laat Alderweireld aanspelen en gaat hem dan opjagen en Lens knijpt naar binnen naar Vertonghen. Dan is Anita de vrijstaande speler geworden bij Ajax maar die is door Alderweireld eigenlijk niet te bereiken. Zeker omdat PSV dit spelletje uitstekend beheerst. De linksbuiten van Ajax zou daarom eigenlijk het middenveld op moeten trekken zodat ze niet met twee man op één plek komen te staan. Stekelenburg beschikt over de traptechniek om hem daar dan aan te spelen.

Door dat de linksbuiten een beetje op het middenveld komt te spelen(vergelijk het met Ruiz bij FC Twente) is er een overtal op het middenveld voor Ajax. Daar zullen ze in balbezit van moeten gaan profiteren en daar is het van belang dat ze niet snel balverlies leiden en bij balverlies goed druk zetten zodat er geen goede passen gegeven kunnen worden op Lens en Berg.

Als PSV goed weet om te schakelen van balbezit tegenstander naar balbezit dan kan het onmiddelijk gevaarlijk worden met Berg en Lens voorin. Berg houdt ervan om tegen tegenstander met ruimte in de rug te spelen, Lens zijn kwaliteiten liggen daar ook gezien zijn snelheid. Bij het direct instelling brengen van de twee aanvallers is de kans dat Blind nog aanvallend gepositioneerd staat. Dat betekent dus dat ze 1 tegen 1 staan voorin. Of Rutten kiest er toch voor om Lens met Blind mee te laten gaan maar dan zal PSV het lastig krijgen aangezien ze met Berg niet echt een aanspeelpunt hebben voorin. Hij is niet de man die de bal zal vasthouden.

Verder heeft PSV met corners en vrije trappen een erg kopsterk team met Toivonen, Rodriguez en Bouma. Sterker dan Ajax waardoor Ajax daar bewust van moet zijn, geen onnodige corners en vrije trappen weggeven.

Aantrekkelijke noteringen op Unibet

De noteringen voor winst voor Ajax of een gelijkspel zijn erg aantrekkelijk. Gelijkspel heeft een notering van 3,40 en winst voor Ajax 3,75. Voor Ajax moet het vandaag gebeuren willen ze nog kampioen worden, ik geef Ajax een goede kans in het huidig tactisch concept.

Sulejmani is in vorm, 7 treffers in de laatste 9 wedstrijden. Pieters is daarom gewaarschuwd, de verdediger werkt al opzichtig vaak met de handen maar krijgt vaak geen geel daar voor. Hij zal nu met de snelheid en acties van Sulejmani nog meer zijn handen moeten gebruiken. Krijgt hij geel of rood? Ja is maar liefst een notering van 4,00.

De laatste aantrekkelijke notering is een gescoorde penalty van Ajax (7,00), omdat Ajax vaak op de helft van de tegenstander is te vinden en ze achterin bij PSV niet heel veel verdedigende kwaliteiten hebben, acht ik de kans groot dat er een kans is dat Ajax een penalty krijgt, hopende dat niet weer El Hamdaoui achter de bal gaat staan.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.