Genoeg aanstormende talenten in Eerste Divisie

vrijdag, februari 25, 2011 @ 09:02 PM
posted by VoetbalAnalyses

Vanavond was er een mooie wedstrijd in de Eerste divisie: SC Cambuur – FC Volendam. Dan zie je toch weer dat er nog genoeg talenten rondlopen in de Eerste Divisie.

Bij FC Volendam lopen een aantal jonge spelers rond die over een paar jaar ongetwijfeld in de Eredivisie rondlopen. Het beleid bij FC Volendam is op de goede weg. Met Lindenbergh en Opdam twee oude rotten in het elftal en daarom heen jonge spelers die snel dingen oppakken van de oud AZ-ers.

Micheal van de Werf, één van de talenten liet dat al een aantal keer dit seizoen zien als rechtsback, speelde vandaag een mindere wedstrijd als linksback. Had het verdedigend lastig tegen Ghoochannejhad maar liet aanvallend zien over een goed linkerbeen te beschikken. Oorspronkelijk is het een middenvelder maar hij is door Kruys omgeturnd naar back.

Schilder heeft in de Eredivisie al laten zien dat hij redelijk mee kan komen. Laat dit seizoen zien verdedigend tegen geen spits in de Eerste divisie in de problemen te komen. Is wel al 27 zou dan na dit seizoen een stap moeten maken om nog in de Eredivisie te komen voetballen.

Melvin Platje en Kees Pier Tol, twee razendsnelle voorhoede spelers maar daar is het ook meegezegd. Het afronden van Platje is wel uitzonderlijk goed en dat is het belangrijkste voor een spits. Maar wanneer er geen ruimte is achter de verdediging dan komt Platje er niet aan te pas.

Bij SC Cambuur stak er één spelers met kop en schouders er bovenuit, Reza Ghoochannejhad een linkspoot die constant van zijn rechtsbuiten positie naar binnen komt. Heeft een goede actie in huis en is ontzettend snel, 23 jaar, 25 gespeeld en 11 doelpunten. Clubs van de Eredivisie zullen hem zeker in de gaten moeten houden.

Het laatste talent van vandaag: Martijn van der Laan. Deze winter ruilde hij Veendam in voor Cambuur. De linksback maakte deel uit van het talentvolle Oranje onder 17, stond daar vaak zelfs basis. Door blessures nooit doorgebroken bij FC Groningen maar via Veendam en nu Cambuur komt hij weer hogerop. We zijn benieuwd of hij na een seizoen SC Cambuur weer een stapje hoger kan. Ook een speler dus die in de gaten moet worden gehouden.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.