Aantrekkelijke transfervrije verdediger

vrijdag, februari 25, 2011 @ 05:02 PM
posted by VoetbalAnalyses

Door de bezuinigingen moeten spelers met aflopende contracten bijna altijd genoegen nemen met een lager salaris. Moeilijk om als speler te beslissen of je dan moet blijven of verder moet kijken.

Voor Jordy Buijs loopt zijn contract aankomende zomer af. De Graafschap heeft hem aanbieding gedaan maar Buijs heeft nog niet gereageerd. De 22-jarige speler kwam 4 seizoenen geleden over op huurbasis van Feyenoord en werd na dat seizoen definitief overgenomen. Dat was een opvallende transfer aangezien hij bij onder 17 van het Nederlands Elftal een van de grootste beloftes was.

Buijs voelde zich blijkbaar thuis bij De Graafschap en zal dan weinig vertrouwen hebben gehad om onder coach Bert van Marwijk en een jaar later Gert-Jan Verbeek aan de bak te komen bij Feyenoord. Feyenoord had met Vlaar en Hofland al twee grote namen op zijn positie staan met Bahia nog op de bank. Lucius, Tiendalli en Greene konden eventueel op de rechtsback positie ingezet worden.

Reden genoeg voor Buijs om bij De Graafschap zijn betaald voetbal carriere op te starten. In zijn eerste seizoen speelde hij 6 wedstrijden, 2008-2009 speelde hij 28 wedstrijden, in het kampioenschap van 2009-2010 speelde hij 32 wedstrijden en scoorde hij maar liefst 9 keer. Dit seizoen kwam hij tot nu toe 17 wedstrijden in actie.

De rechtsbenige verdediger is zeer sterk gezien zijn leeftijd, hij is niet al te groot met 182 cm maar toch kopsterk. Zijn 9 doelpunten in het seizoen 2009-2010 had hij vooral te danken aan zijn traptechniek. Zo scoorde hij een aantal vrije trappen en penalty’s.

Buijs wil waarschijnlijk een volgende stap nemen in zijn carriere en aan de slag willen bij een middenmoter/subtopper, tot nu toe heeft alleen Lokeren zijn interesse geconcretiseerd. Al lijkt het me toch een goede verdediger om in je selectie te hebben, zeker gezien zijn leeftijd/ervaring. Hij is ook nog eens op meerdere posities in de verdediging/middenveld inzetbaar.

Bij NAC zijn er achterin nog genoeg posities vrij, dat zou een mooie stap voor hem zijn ook al halen ze Botteghin waarschijnlijk. Maar Feher en Penders vertrekken sowieso al dus daar zullen ze op zoek zijn naar goedkope vervangers.

Wanneer ADO Den Haag een vermoeden heeft dat Timothy Derijck gaat vertrekken zouden ze met Buijs een typische ADO verdediger binnen halen. Groot, sterk en spelend tot het gaatje. Echter zullen ze dan wel contact op moeten nemen, Buijs moet binnen 10 dagen reageren bij De Graafschap. Is er dan geen interesse getoond zal hij waarschijnlijk verlengen.

Be Sociable, Share!

    One Response to “Aantrekkelijke transfervrije verdediger”

    1. […] De andere speler die mij al eerder opviel was Jordy Buijs een sterke robuuste verdediger. Opbouwend sterk en verdedigend sterk die spelers zijn niet veel te vinden. Goed genoeg voor een topclub acht ik hem nog niet maar hij is zeker klaar voor een stapje hoger. Ik heb al eerder een artikel over hem geschreven, lees hier […]


    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.