Voorbeschouwing Internazionale – Bayern Munchen

woensdag, februari 23, 2011 @ 06:02 PM
posted by VoetbalAnalyses

Vanavond ontmoeten de finalisten van vorig jaar elkaar in Milaan, Internazionale – Bayern Munchen. Wat heeft deze wedstrijd in petto?

Verwachte opstellingen:

Internazionale: Cesar: Maicon, Ranocchia, Cordoba/Lucio, Zanetti: Motta, Stankovic, Cambiasso, Sneijder: Pandev, Eto’o.

Bayern Munchen: Kraft: Lahm, Tymoschuk, Badstuber, Pranjic: Luis Gustavo, Schweinsteiger, Muller: Robben, Gomez, Ribery.

Geeft het volgende plaatje tactisch:

Zoals je zelf misschien al kan afleiden is dat Internazionale eigenlijk een verkapt 5-3-2 speelt. 2 opkomende backs met Maicon en Zanetti en een diepverdedigende middenvelder met Motta. Stankovic en Sneijder moeten de spitsen van ballen voor zien, waar bij Sneijder een vrije rol heeft, Eto’o en Pandev hebben alle vrijheid om te bewegen voorin, zij zullen ook vaak uitwijken naar de zijkant.

Bayern Munchen speelt in het bekende Van Gaal systeem: 4-3-3. Niets vreemds aan en Van Gaal kennende zal hij proberen om het heft in handen te nemen in de wedstrijd en de bal rond te laten gaan. Internazionale kennende zullen ze daar geen probleem mee hebben. Zij zullen ondanks dat ze uitspelen het moeten hebben van de omschakeling van balbezit tegenstander naar balbezit. Daarin wordt gelijk naar Sneijder gezocht die de eindpass moet gaan verzorgen.

Deze beide systemen tegen elkaar kan bijzondere situaties gaan creeren. Wanneer Zanetti en Maicon namelijk opkomen, neem ik aan dat Ribery en Robben niet te veel mee zullen verdedigen. Dat betekent dat beide in de omschakeling weer vrij staan. Hoe gaan beide teams daar mee om, mogen de backs niet mee opkomen of zullen Robben en Ribery tot een bepaalde hoogte mee moeten verdedigen?

Hetzelfde geldt voor de andere kant, wanneer bijvoorbeeld Lahm opkomt zal er ruimte komen aan de rechterkant van Bayern. Één van de spitsen van Internazionale is dan wel zo slim om daar te gaan lopen zodat hij vrij staat. Hoe ver zullen de backs van Bayern dan opkomen aangezien ze achterin dan man op man zullen verdedigen en de spitsen veel ruimte zullen hebben?

Dat gaat zeker een aantrekkelijke wedstrijd opleveren over de zijkant van het veld, dat is een verandering ten opzichte van vorig jaar toen Internazionale nog 4-3-3 speelde met duidelijke taken over het hele veld. Door de open wedstrijd van vandaag is een uitslag moeilijk te voorspellen, echter er zijn wel andere aantrekkelijke noteringen op Unibet!

Meld je nu aan en je krijgt je storting tot 50 euro verdubbelt! Nu ook de actie in de Champions League, 0-0 geld terug!

Bayern Munchen is er dankzij het vertrek van Demichelis en Van Buyten op de bank in de lucht niet sterker op geworden. Vaak niet meer dan 2 doelpunten van 1 team per wedstrijd, dus het is kansrijker om op 1e of laatste doelpunt in te zetten, zeker omdat veel wedstrijden op standaardsituaties beslist worden tegenwoordig. Aantrekkelijk dus om op de koppers van Internazionale geld te zetten:
Lucio/Cordoba (36 en 50 notering)(wacht dus af wie speelt)
Ranocchia (32)
Motta (22)

Voor Bayern is er veel ruimte bij Lahm en Pranjic, mogelijkheden dus voor een actie binnen door:
Lahm (30) en Pranjic (36). Toch acht ik deze kans klein, noteringen zijn ook niet super. Hetzelfde geldt voor Maicon (24) en Zanetti (42).

Unibet! Zorgt voor de aantrekkelijkste noteringen!

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.