Jans nu al spijt van keuze

woensdag, februari 23, 2011 @ 07:02 PM
posted by VoetbalAnalyses

Iedere winter moeten trainers weer kiezen met welke spelers ze de laatste helft van het seizoen in gaan. Jans lijkt een verkeerde keuze te hebben gemaakt.

Ron Jans, trainer van SC Heerenveen, heeft in de winterstop een aantal keuzes moeten maken voor zijn spelersgroep. Spelers die wissel staan uitten hun onvrede, spelers die weg mogen kwamen niet weg. Zo heeft Jans uiteindelijk besloten om er alles aan te doen om Dost te behouden en zijn El-Akchaoui en Geert-Arend Roorda vertrokken voor een huurperiode bij VVV-Venlo en Excelsior.

Geert-Arend Roorda liet dit weekend zien dat hij over genoeg kwaliteit beschikt om ook bij Heerenveen van waarde te kunnen zijn. Echter heeft Jans het probleem dat hij op het middenveld ook beschikt over spelers als Vayrynen, Djuricic, Grindheim en Svec. Deze spelers misten vrijwel geen enkele wedstrijd in de eerste seizoenshelft waardoor Roorda niet aan spelen toe kwam.

Echter de tweede seizoenshelft is Heerenveen slecht begonnen met 3 verliespartijen, 1 gelijkspel en 1 winstpartij. Dat zijn voor Heerenveen geen goede prestaties, vooral het moment van balverlies gaat op dit moment niet goed. De voorhoede spelers zetten de verdedigers onder druk, Grindheim en Vayrynen doen ook mee, de rest loopt echter achteruit waardoor er een gat ontstaat tussen het verdedigend blok en het aanvallende blok.

Het punt ligt dus op het druk door zetten van Svec als verdedigende middenvelder en Breuer als doorschuivende verdediger. Omdat beide spelers zich niet goed voelen in deze opvatting of het niet goed onder de knie hebben.

Jeugd-international Roorda heeft als verdedigende middenvelder wel dat inzicht en kwaliteiten om op een goede manier druk te zetten. Jans zou dan eindelijk het spelletje kunnen spelen wat hij voor ogen heeft. Dat is namelijk wel het spelletje wat SC Heerenveen moet gaan spelen omdat buitenspelers als Assaidi en Narsingh/Beerens niet mee verdedigen. Dat zorgt ervoor dat de tegenstander makkelijk voetballend kan uitverdedigen wanneer je geen druk zet. Wij zijn benieuwd hoe Jans dat volgend jaar gaat aanpassen om zo Roorda wel een plaats in het elftal te gunnen.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.