Voorbeschouwing: Olympique Lyon – Real Madrid

dinsdag, februari 22, 2011 @ 07:02 PM
posted by VoetbalAnalyses

Vanavond mag Real Madrid revanche nemen op Olympique Lyon na de uitschakeling van vorig jaar. Wat kunnen we van deze wedstrijd verwachten?

Volgens Marca kunnen we een defensief Real Madrid verwachten met 3 controlerende middenvelders Xabi Alonso, Khedira en Lassana Diarra. Marca zou best eens gelijk kunnen hebben, betekent dat Real Madrid op de counter gaat spelen met Ronaldo, Ozil en Benzema/Adebayor voorin. Wij gaan er alsnog niet van uit. Lees de verwachte opstellingen in de eerdere artikelen.

Verwachtingen Real Madrid
Het elftal van Olympique Lyon

Sterspeler Ronaldo heeft nog wat goed te maken ten opzichte van vorig jaar, hij kwam niet los van rechtsback Reveillére. Dit Real Madrid is nog steeds erg afhankelijk van de prestaties van Ronaldo, voorzetten en doelpunten moeten vrijwel allemaal van hem af komen.

Sterspeler Gourcuff weer terug in de Champions League, vorig jaar was hij met Bordeaux de verrassing in de kwartfinales. Na zijn overgang van ongeveer 25 miljoen euro, binnenlands transferrecord in Frankrijk naar Olympique Lyon heeft hij nog niet helemaal overtuigd net als op het WK. Hij heeft vanavond de kans om zich opnieuw te bewijzen voor Frankrijk.

Real Madrid zal gaan wachten op de hun kans en iets meer terugzakken dan in de Primera Division. Zeker omdat ze weten dat ze individueel beter zijn en ruimte nodig hebben voorin. Lyon zal geen risico nemen en rustig het balletje rond laten gaan en hopen op een bevlieging van de voorste spelers of wachten op een standaardsituatie van Gourcuff. Met Gourcuff hebben ze de opvolger van Juninho Pernambucano in huis en hij zal wedstrijden moeten gaan beslissen vanuit het niets. Omdat beide dus geen risico’s zullen nemen zou het een wedstrijd kunnen worden tussen Ronaldo en Gourcuff de vrije trap specialisten. Waar ik Ronaldo toch hoger inschat maar wie of welke medespeler weet een vrije trap forceren op de beste plek?

Op Unibet worden vanavond bij 0-0 stand diverse inzetten terugbetaald. Aangezien Lyon altijd de 0 heeft gehouden in eigen huis is het zeker de moeite om in te zetten op een overwinning van Lyon. Notering is 4,15 voor winst voor Lyon en 3,45 voor een gelijkspel.
Maak nu een account aan en krijg je storting tot 50 euro als bonus!

Interessant is ook de weddenschap dat Real Madrid de eerste helft wint en Lyon de tweede helft. Dit heeft een notering van 48,00 op Unibet, dit kan zeker gebeuren als Real 1-0 maakt in de eerste helft dan zal het Mourinho kennende achterover gaan leunen. Lyon beschikt over de klasse om terug te komen in de wedstrijd.

Leuke noteringen voor doelpunten:
Khedira (30 eerste of laatste doelpunt), wanneer Real daadwerkelijk met 3 verdedigende middenvelders speelt zal hij de aanvallendste zijn. De verdedigende middenvelders zullen aan hun backs rugdekking moeten geven waardoor Khedira wel eens op de 16 vrij zou kunnen komen.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.