Voetbalanalyse: Het voetbal van NEC

maandag, januari 31, 2011 @ 11:01 AM
posted by VoetbalAnalyses

NEC is aan een leuk seizoen bezig, niet qua resultaten maar het voetbal wat men speelt. Het balletje gaat makkelijk rond en dat is leuk om te zien als kijker.

Afgelopen vrijdag speelde NEC tegen Heracles Almelo, NEC heerste de hele wedstrijd maar werd maar sporadisch gevaarlijk. Heracles wist hoe het NEC aan moest pakken, namelijk kort verdedigen op Schone dan worden er vrijwel geen kansen gecreëerd. Goossens en Schone ruilde daardoor vaak van positie dat ze iets meer vrijheid kregen maar niet genoeg om een handvol kansen te creëren.

NEC Nijmegen speelt in een 4-3-3 opstelling met de punt naar voren op het middenveld. De linksbuiten Goossens trekt vaak naar binnen en Schone trekt af en toe dat gat in. Zimmling en Sibum zijn de krachtpatsers van het middenveld die ballen afpakken en afgeven. Chatelle de rechtsbuiten was onzichtbaar tegen Heracles Almelo, ik vindt dat hij tekort komt in de Eredivisie, in ieder geval wat hij tegen Heracles heeft laten zien. Vloet en staf zal dus blij zijn als George weer fit is, echter zijn contract loopt af en NEC heeft nog niet aangegeven of ze willen verlengen. Een aantrekkelijke speler voor andere clubs uit de middenmoot.

Achterin stond het redelijk goed met Otten als de vervanger van Nuytinck. Otten is vooral opbouwend erg sterk, durft in te passen en in te schuiven. Daar keek ik graag naar, hij verdeelde de taken met Zomer, zo is Zomer sterker in de duels.

Het doelpunt:

Hier gaat het even verdedigend fout bij Heracles Almelo, Van der Linden (wit omcirkeld) stap naar voren, waarschijnlijk voor buitenspel, terwijl zijn partner Maertens nog 4 meter achter hem staat. Will passt op Goossens maar had ook al direct Vleminckx weg kunnen sturen. Nu krijgt Heracles nog tijd om het te herstellen maar zijn alsnog te laat.

Het doelpunt van Fledderus ziet Cillessen er toch niet helemaal goed uit. Tuurlijk is het een lastige situaties maar het leek er toch op dat hij de bal had kunnen raken in ieder geval. Zonde dat ze de overwinning zo nog uit handen geven. Al was het overigens een terecht gelijkspel omdat NEC zelf ook weinig kansen creerde.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.