Slim transferbeleid Ajax

maandag, januari 31, 2011 @ 12:01 PM
posted by VoetbalAnalyses

Frank de Boer en Van de Boog hebben zeker tactisch overleg gehad om zo goedkoop mogelijk Mertens en Dost binnen te halen.

Het is namelijk erg opvallend hoe vaak De Boer namelijk herhaalt: Het wordt één of geen versterking. SC Heerenveen en FC Utrecht weten ook dat Ajax nu geld heeft en dat de laatste dag nog even de marktprijs van hun spelers opdrijft. De Boer en Van de Boog proberen door aan te geven ‘het wordt de één of de ander’ mogelijk de prijzen van beide spelers om laag te drijven.

Mertens is meer dan 5 miljoen waard en Heerenveen vraagt voor Dost 5 miljoen. De vraagprijs van Dost is gebasseerd op de interesse van Ajax, want sinds hij naar Heerenveen is gegaan voor 3,5 miljoen heeft hij niet laten zien wat hij bij Heracles wel heeft laten zien. Tuurlijk vraagt Heerenveen iets meer dan het zelf betaald heeft maar ze moeten ook inzien dat Dost misschien bij Heerenveen niet meer aan spelen toe komt. Stel hij speelt het volgende halve seizoen ook niet zal de interesse ook afnemen, ze stellen hem niet voor niets niet op.

Mertens is veruit de belangrijkste speler van FC Utrecht, de dribbelaar creëert constant kansen en heeft ook nog een goede trap in zijn benen. FC Utrecht heeft Strootman gehaald deze transferperiode maar lijkt nu op een recordverlies af te stevenen. FC Utrecht is daarom ook genoodzaakt spelers te verkopen en mogen zeker 5 miljoen vragen voor Mertens. Gezien zijn ontwikkeling is er een grote kans dat hij zich nog verder kan ontwikkelen.

Het zou zeker mogelijk zijn dat Ajax beide spelers haalt, wil het nog meedoen om het kampioenschap is dat zeker nodig. Ze hebben concurrentie nodig in de voorhoede, dan kunnen spelers het niet meer permiteren om constant kansen te verprutsen. Ebecilio doet het goed maar heeft bijna nog geen assist gegeven en moet aan zijn schot gaan werken, want produceert nu alleen nog maar rolletjes. Als daar een speler als Mertens staat dan kan Ajax nog kampioen worden.

Eerste keus voor Ajax: Mertens maar Dost is een goed alternatief.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.