De laatste transferdag

maandag, januari 31, 2011 @ 11:01 AM
posted by VoetbalAnalyses

Het is vandaag 31 januari de laatste dag dat clubs nog versterkingen voor de tweede seizoenshelft binnen kunnen halen. Wat kan er vandaag gebeuren?

Bij Ajax wil men graag Mertens als de vervanger voor Suarez, Mertens zal voor de linksbuiten positie gehaald worden. Hij komt graag naar binnen maar kan ook buitenom, is snel, handig en heeft inzicht. Heeft laten zien dat zijn lengte geen enkel probleem is op hoog niveau. Frank de Boer wil met Bas Dost nog een extra aanvaller halen om meer mogelijkheden te hebben voorin. Ajax zal toch wel 1 van de 2 zeker halen omdat ze gewoonweg een aanvaller nodig hebben.

Bij PSV en FC Twente is het relatief rustig, Dszudszak stond in de belangstelling maar waarschijnlijk is er geen club meer bereid om meer dan 10 miljoen te voldoen. Omdat op de laatste transferdag nog even concreet te maken kan alleen als je zelf een dure speler verkoopt. Bij FC Twente is het helemaal rustig, er is duidelijkheid over Janssen & Janssen, de één blijft en de ander komt in de zomer.

Feyenoord is nog druk op zoek naar een spits en lijkt volgens de media geld te hebben om ook een aankoop te kunnen doen. Dost wil alleen naar Ajax, die valt af, wie blijft er dan nog over? Als het maar geen paniekaankoop wordt a la Charisteas.

Logischerwijs is er veel belangstelling voor de 2 belangrijke spelers van FC Groningen, Granqvist en Matavz. Ook afgelopen zondag liet Matavz weer zien aan één kans genoeg te hebben en dat kan net die Italiaanse club overhalen om 7-10 miljoen neer te leggen. Granqvist zal waarschijnlijk blijven, op de laatste dag een centrale verdediger halen voor 5 miljoen gebeurt vaak niet meer.

FC Utrecht heeft bij RKC al geinformeerd naar Boerrigter mocht Mertens vertrekken. De twee zijn totaal verschillende spelers op dezelfde positie. Boerrigter is een linkspoot en blijft aan de zijlijn hangen waar Mertens een speler is die graag naar binnenkomt om met zijn rechter uit te halen. Boerrigter is een goedkoop alternatief en was vroeger één van de grootste talenten van Ajax. Zal Ajax dan over een aantal jaar weer een Ajacied gaan terugkopen?

Bij ADO Den Haag zou Verhoek en Derijck in de belangstelling staan van de clubs. Derijck zou best de opvolger van Granqvist kunnen worden bij FC Groningen. Verhoek zou de vervanger van Dszudszak of Mertens moeten worden, dit gerucht kan niet kloppen. Dan zou Verhoek als linkeraanvaller gebruikt worden terwijl hij een gouden voorzet heeft met zijn rechterbeen. Verhoek blijft lekker bij ADO en kan gaan spelen om Europees voetbal.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.