Het toekomstige Liverpool van Suarez

vrijdag, januari 28, 2011 @ 06:01 PM
posted by VoetbalAnalyses

Eindelijk heeft Liverpool zijn gewenste spits binnen, Luis Suarez komt voor maximaal 26,5 miljoen over van Ajax. Lost dit de problemen bij Liverpool op?

Het zal afhangen van de tactiek die Kenny Dalglish gaat hanteren. Gaat hij in een 4-4-2 opstelling spelen zonder echter buitenspelers? Of kiest hij voor een 4-3-3 opstelling met Suarez als valse buitenspeler? Het is van belang dat Dalglish nu een succesvolle tactiek kiest voor zijn ploeg.

Dalglish speelde namelijk tot nu toe in een 4-3-3 opstelling met de punt naar voren op het middenveld en met twee valse buitenspelers als Kuijt en Jovanovic. Het spel was niet verrassend, er waren geen positiewisselingen waardoor de aanvallen van Liverpool makkelijk te verdedigen waren. Met Suarez voorin wordt dat wel anders, hij is namelijk bewegelijk en zorgt altijd voor verrassingen. In dat opzicht is het een goede aankoop voor Liverpool.

Van belang is dat Liverpool in ieder geval met één echte buitenspeler komt te spelen zodat Torres en Suarez bediend kunnen worden in het centrum. Echter in de selectie van Liverpool ontbreekt het aan een echte buitenspeler die het veld breed houdt. Het middenveld zou dan helemaal in balans zijn met Poulsen, Gerrard en Lucas/Meireles. Misschien toch Maxi Rodriguez op de rechterkant plaatsen.

Het nut van Johnson op de linkerkant begrijp ik ook niet helemaal, daar zijn kracht ligt om constant op te komen over de rechterkant, kan hij nu weinig daar hij constant op zijn linkerbeen uitkomt. Het is te hopen dat Dalglish dat gaat inzien, mogelijkheid is wel om of met Aurelio of Konchesky aan de linkerkant constant op te laten komen. Aan de rechterkant Rodriguez als rechtshalf/rechtsbuiten en daarachter Kelly als controlerende rechtsachter. Dat zorgt ervoor dat Liverpool weer een keer in balans in aanvallend en verdedigend opzicht.

Misschien kan het dan nog voor Champions League voetbal gaan, ze staan nu nog 12 punten achter op de nummer 4 Chelsea. In de Premier League is dat verschil te overkomen. Nu maar hopen dat Torres niet alsnog vertrekt want dan gaat hetzelfde probleem weer ontstaan bij Liverpool. De toekomstige tactiek van Liverpool:

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.