Met een strik erom verkopen!

donderdag, januari 27, 2011 @ 08:01 PM
posted by VoetbalAnalyses

Waarom zou je een bedrag van zoveel miljoenen weigeren als de toekomstige vervangers al in de selectie aanwezig zijn?

FC Barcelona zou een bod van 20 miljoen voorbereiden op Van der Wiel, dit omdat Dani Alves bij FC Barcelona lijkt te vertrekken. De aanvallende Braziliaanse rechtsback gaat waarschijnlijk naar Manchester City om dat hij daar meer geld kan verdienen en een nieuwe uitdaging aan kan gaan. Dat FC Barcelona als zijn opvolger gezien wordt is niet gek, er zijn namelijk op dit moment weinig rechtsbacks met goede aanvallende kwaliteiten. De beste ter wereld op dit moment zijn Maicon, Lahm en Daniel Alves, dan valt er toch een klein gat naar de rest.

Van der Wiel heeft het vermogen om naar die top te groeien, wordt 1 februari pas 23 jaar. Hij blijft zich nog steeds ontwikkelen maar in het systeem van Frank de Boer heeft hij een iets minder grote rol dan onder Jol. Jol speelde namelijk met een open rechterkant zodat hij alle vrijheid had om op te komen en zijn actie in te zetten. Onder Frank de Boer kan dat ook maar is er minder ruimte om binnen door te komen, hij zal nu vaker de achterlijn moeten halen.

Bij FC Barcelona zal wel veel van hem verwacht worden mocht hij de opvolger worden van Dani Alves. Dani Alves bezit een goede trap en moet het hebben van zijn snelheid. Van der Wiel beheerst die snelheid ook, heeft een betere techniek, nu nog aan zijn traptechniek werken. Zijn eerste taak zal zijn om over Messi heen te komen en een afgemeten voorzet af te geven.

20 miljoen euro is voor Ajax heel veel geld, zelfs voor 10 miljoen zou ik Van der Wiel al verkopen, ook al staat hij nog lang onder contract. Het zal namelijk een keer inzakken al die grote bedragen voor spelers en wie betaalt tegenwoordig nog zo’n hoog bedrag voor een rechtsback? Het recordbedrag voor een rechtsback is Bosingwa naar Chelsea voor 17 miljoen euro en daar willen ze na 2 jaar al weer vanaf.

Frank de Boer hoeft niet bang te zijn dat Ajax dan geen rechtsachter meer heeft. Het heeft namelijk nog Anita op de bank zitten waar Frank de Boer al aangaf dat hij voor de rechtsback of middenvelder plek moet gaan vechten. Van der Wiel maakt ruimte zodat Anita toch in de basis bij Ajax kan blijven spelen. Het is toch zonde dat een international van Oranje bij Ajax op de bank verpietert? Mocht Anita gebleseerd of geschorst raken heb je nog Silva op de bank en Van Rhijn uit de jeugd.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.