Analyse Jaap Stam: het trage spel van Feyenoord

zondag, januari 23, 2011 @ 06:01 PM
posted by VoetbalAnalyses

Jaap Stam analyseerde namens Eredivisie Live de wedstrijd Feyenoord – De Graafschap. Feyenoord verloor en scoorde weer niet, hij analyseert waarom Feyenoord niet tot scoren komt.

Het zijn de automatismes die ontbreken bij het huidige Feyenoord. Er ontstaan alleen kansen door individuele acties bij Feyenoord. Door dat een tegenstander altijd een vrije verdediger heeft kan die rugdekking verzorgen op zijn medespeler. Een aanvaller van Feyenoord moet dus eigenlijk twee man passeren voor dat er een kans ontstaat. Met een positiespel en door te combineren kan je de tegenstander uit positie spelen waardoor ruimte ontstaat en daar kan je met een combinatie gebruik van maken.

Bekijk hier de analyse van Jaap Stam over de aanval van Feyenoord.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.