Dost goed genoeg voor Ajax?

donderdag, januari 20, 2011 @ 07:01 PM
posted by VoetbalAnalyses

Bas Dost heeft aangegeven te willen vertrekken bij SC Heerenveen. Hij heeft daar geen basisplek kunnen veroveren maar kan hij dat bij Ajax wel?

De coach van Ajax Frank de Boer schijnt wel geinterreseerd te zijn in Dost. Hij zou 3 miljoen moeten kosten, precies het bedrag waar Heerenveen hem gekocht heeft van Heerenveen. Het kan vreemd gaan in de voetbalwereld, afgelopen zomer koos Ajax voor El Hamdaoui voor 5 miljoen en nu willen ze een spits die toen voor 3 miljoen gehaald kon worden.

Zou Dost kunnen renderen als spits van Ajax? In de Analyse van Van Halst is hij met zijn loopacties geen typische spits. Toch denk ik dat deze analyse bij SC Heerenveen meer ligt aan de spelers om hem heen. Bij Heracles Almelo maakte hij namelijk genoeg goals vanuit voorzetten. Bij SC Heerenveen heb je met Beerens en Assaidi spelers die constant de actie opzoeken en tegenstanders het liefst twee keer opzoeken. Dat is precies wat er voor zorgt dat deze twee spelers nog niet bij een topclub spelen. Assaidi heeft de laatste tijd echter een hoger rendement.

Frank de Boer heeft aangegeven dat wanneer ze het druk zetten onder controle hebben, graag met bewegende spitsen wil spelen. Dost past niet in dat plaatje, de enige mogelijkheid voor Dost is dan een plek op de bank als pinchitter. Dat zal hij zelf ook realiseren en of je dat er voor over hebt om bij Ajax te voetballen op deze leeftijd? Dost zal dus niet naar Ajax vertrekken.

Naar welke club zal hij dan vertrekken, de enige mogelijkheden om naar een andere club in Nederland te vertrekken is naar FC Twente of FC Utrecht. Zij zijn de enige twee clubs naast Ajax die het geld hebben om Dost op de kop tikken. De kans dat Dost dus daadwerkelijk vertrekt is klein of er is interesse in het buitenland. Dat zou nog wel eens zo kunnen zijn omdat Dost daadwerkelijk bij Heerenveen een transferwens heeft ingediend.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.