Tottenham Hotspur wordt met Pienaar een echte topclub

dinsdag, januari 18, 2011 @ 11:01 PM
posted by VoetbalAnalyses

Steven Pienaar heeft Tottenham Hotspur verkozen boven Chelsea FC. Met Pienaar heeft het de speler in huis waar door ze de stap naar de top kunnen maken. Wij geven de reden waarom.

Bij Tottenham Hotspur is wel gebleken dat wanneer Rafael van der Vaart geblesseerd raakt, het punten laat liggen in de Premier League. Oorzaak volgens mij door dat Redknapp dan weer valt in oude patronen. Namelijk een 4-4-2 opstelling met 2 lange spitsen, Pavluchenko en Crouch. Wanneer de één het kopduel wint moet de ander op snelheid om de tweede bal duelleren. Het probleem is dat beide het niet van snelheid moeten hebben.

Daarom is het aantrekken van Van der Vaart in de zomer essentieel geweest voor het succes van Tottenham Hotspur. Van der Vaart heeft een vrije rol en kan de bal opeisen bij de verdediging maar moet vooral om de enige spits heen spelen. Dat laatste is het succes van Tottenham, Crouch gaf al meer dan 10 assist op Van der Vaart dit seizoen. Van der Vaart is door veel te bewegen tussen de linies en goed positie te kiezen, moeilijk te bestrijden voor een tegenstander van Tottenham Hotspur.

Iedere keer als Van der Vaart een blessure heeft verliest Tottenham punten. Redknapp acht Kranjcar niet goed genoeg om de schaduwspits en spelmaker positie te bekleden. Met Steven Pienaar in de selectie gaat Tottenham Hotspur serieus mee doen om de bovenste plaatsen. Pienaar is inzetbaar voor Van der Vaart maar ook eventueel aan de rechterkant voor Aaron Lennon.

Twee mogelijke obstakels voor Tottenham:
– Een blessure van Gareth Bale aangezien ze geen echte linker vleugelaanvaller als vervanger hebben. Pienaar op die positie zou constant naar binnen trekken naar zijn rechterbeen.
– Het fit worden van Jermaine Defoe, Redknapp is groot fan van Defoe maar dan moet Redknapp toch een duidelijke speelstijl keuze gaan maken. Defoe is een spits en speelt het liefst om een spits heen. De lange bal zal dan weer zo snel mogelijk gezocht worden op Crouch met Defoe om hem heen. Dat gaat ten koste van het positiespel. Met die lange ballen heb je om success te krijgen ook geluk nodig en dat heb je niet iedere wedstrijd waardoor je vaker puntverliest lijdt.

We zijn benieuwd naar de echte bekwaamheid van Redknapp.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.