Voorbeschouwing: FC Twente – Heracles Almelo

maandag, januari 17, 2011 @ 06:01 PM
posted by VoetbalAnalyses

Aanstaande woensdag om 18.45 openen FC Twente en Heracles Almelo de tweede seizoenshelft van de Eredivisie. Lees hier onze verwachtingen van deze wedstrijd.

UpdateL Ruiz en Janssen nog niet fit genoeg voor eerste competitiewedstrijd. Bajrami al wel fit. Dat zou er op kunnen wijzen dat Preudhomme in een 4-3-3 opstelling gaat beginnen met Bajrami als rechtsbuiten.

De waarschijnlijke tactieken van deze wedstrijd:

Er is kans dat Heracles Almelo tegen FC Twente met een versterkt middenveld begint, hetzelfde wat als ze eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd deden. De positie van Darl Douglas wordt dan opgeofferd voor een extra middenvelder in de thuiswedstrijd was dat Vejinovic. Overtoom speelt dan hangend aan de linkerkant en speelt in verdedigend opzicht veel meer naar binnen. Zodat het voor FC Twente moeilijker wordt om linkshalf Landzaat te bereiken.

Heracles Almelo zal FC Twente pas opvangen op eigen helft. Het zou af en toe plaagstootjes druk kunnen geven met de hangende linksvoor Everton maar verder zal dit weinig voorkomen. Everton en Fledderus zullen goed met elkaar moeten coachen over het oppakken van Rosales. Everton zal namelijk niet constant met de opkomende Rosales mee gaan. Vaak zal Breukers de linksback van Heracles dan overnemen maar dat betekent dan dat rechtsbuiten van FC Twente, ruimte moet maken voor zijn rechtsback.

Om dit op te vangen zal Heracles Almelo de opbouw van FC Twente proberen over de linkerkant te laten gaan. Rosales zal dan als rechtsback moeten knijpen en zal Everton dus niet hoeven mee te verdedigen. Quansah en Fledderus dekken De Jong en Landzaat af en de nummer 10, Vejinovic of Overtoom dekt Brama af. FC Twente zal daardoor moeilijk een vrije man kunnen vinden. FC Twente zal het geduld moeten hebben en op het juiste moment de vleugelaanvallers te bereiken die beide een goede individuele actie in huis hebben.

Heracles Almelo is ook niet kansloos in de aanval. Zeker wanneer Overtoom als hangende rechtsbuiten speelt kan het constant varieren in aanvalstijl. Veel zal door het midden gaan maar het kan als het moet ook over de zijkant bij Overtoom en een eventueel opkomende Fledderus aan de linkerkant. De twee spitsen staan al voor het doel met Everton en waarschijnlijk Armenteros. Het belooft een tactische pot voetbal te worden net als de vorige wedstrijd tussen de twee ploegen.

Bekijk hier de samenvatting van eerdere wedstrijd dit seizoen. Hier ook de analyse hoe Heracles Almelo FC Twente bij de thuiswedstrijd opving.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.