Voetbalanalyse: Arsenal wint eindelijk topper

maandag, december 27, 2010 @ 11:12 PM
posted by VoetbalAnalyses

Arsene Wenger gaf het al aan, het zou wel eens fijn zijn als wij het 1e doelpunt maken. Dat bleek ook deze wedstrijd na de 1-0 ruststand.

Wenger begon opvallend met Walcott om Ashley Cole op de linkerkant te bestrijden. Voor de 1-0 stand blonk Walcott nog niet uit maar met de ruimte die ontstond na de 1-0 voorprong wist Walcott wel raad. Hij wist binnen 2 minuten eigenlijk de wedstrijd te beslissen. Hij scoorde het derde doelpunt zelf en gaf de ander cadeau aan Fabregas.

Chelsea kwam nog even terug in de wedstrijd door de 3-1 van Ivanovic. Chelsea probeerde alleen door kracht te domineren. Echter Arsenal bleef geduld houden op het middenveld en liet de bal snel rond gaan. Met als gevolg dat Chelsea eigenlijk geen kans had om het fysieke er in te gooien. Na de 3-0 bleef het spel op en neer gaan en kon Chelsea iets meer grip op de wedstrijd krijgen doordat er meer duels over het veld waren. Maar na de 3-1 kon Arsenal weer temporiseren en hield het de bal in de ploeg. Iets wat Chelsea niet lukte op het middenveld met Ramires, Lampard en Essien.

Meestal probeerde Chelsea het middenveld over te slaan en direct Drogba aan te spelen. Echter die zat vast aan Djourou, de jonge centrale verdediger van Arsenal die een uitstekende wedstrijd speelde. Drogba kwam daardoor vaak uit de spits vandaan wat resulteerde in weinig diepgang bij Chelsea. Dat is juist het zwakke punt van Arsenal maar ze maakte er geen gebruik van.

De verdediging van Arsenal zag er nog steeds niet goed uit maar bleef de tweede helft met geluk overeind. De communicatie tussen de Fransmannen achterin is nog niet optimaal. Misschien komt dat ook door de Poolse keeper die achter ze staat die ze moet coachen. Hier is toch nog echt progressie te boeken. Ook de samenwerking met verdedigende middenvelder Song is nog niet uitstekend. Dit moet toch echt in orde zijn voor de class met FC Barcelona in de Champions League willen ze een kans krijgen.

Chelsea verliest weer in de Premier League, de resultaten zijn nu toch wel heel erg slecht na het vertrek van assistent-trainer Wilkins. Wie heeft deze beslissing bij Chelsea in godsnaam gemaakt als Ancelotti het niet heeft gedaan? Chelsea spelers hebben al aangegeven dat Wilkins belangrijk was in de teambuilding. Hoe kan dan zo’n beslissing hebben plaatsgevonden en kunnen spelers en trainers het zomaar laten gaan?

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.