Analyse: de huidige koplopers in de Eredivisie

maandag, december 27, 2010 @ 07:12 PM
posted by VoetbalAnalyses

Ik beschouw de huidige stand in de Eredivisie met verrassende teams en tegenvallende teams. Maar ook wat de verwachtingen zijn voor de tweede seizoenshelft die 19 januari weer gaat beginnen.

Stand Eredivisie
1 PSV 19 41
2 FC Twente 18 37
3 FC Groningen 19 37
4 Ajax 18 35
5 AZ 18 32
6 Roda JC 19 32
7 SC Heerenveen 19 30
8 ADO Den Haag 19 29
9 NAC Breda 19 29
10 FC Utrecht 18 26
11 NEC 18 23
12 De Graafschap 19 21
13 Feyenoord 18 20
14 Heracles Almelo 18 19
15 Vitesse 19 18
16 Excelsior 19 16
17 VVV-Venlo 18 10
18 Willem II 19 4

Bovenin is het ongekend spannend. Als Ajax en FC Twente hun inhaalwedstrijd winnen staan ze nog maar 1 punt achter op PSV. PSV en FC Twente moeten het na de winterstop doen zonder Ruiz en Affelay. Dit is zeker voor FC Twente een groot verlies of ze moeten alvast een opvolger gaan halen voor die positie. Nu vult Landzaat deze positie in samen met De Jong. Hierdoor is de selectie erg krap geworden op het middenveld en dat houden ze met de Europa League, schorsingen en blessures niet vol bovenaan. Verwachting is dan ook dat de kampioen van vorig jaar FC Twente op de 3e plaats gaat eindigen.

Ajax en PSV mogen het gaan uitmaken. Waarschijnlijk wordt de titel beslist op puntverlies tegen andere teams. Daarbij is onze verwachting dat Ajax nog beter uit de winterstop zal komen en alle tegenstanders de hele wedstrijd onder druk gaan zetten. PSV is hier niet toe in staat en zal ook moeten wennen zonder zo’n creatieve middenvelder als Affelay op het middenveld te spelen en een spits als Berg die alleen maar op zoek is naar doelpunten en voetballend niet mee doet. De verwachting wordt dus dat Ajax kampioen zal worden.

FC Groningen doet heel leuk mee, toch zullen steeds meer ploegen zich gaan inbouwen tegen FC Groningen waardoor het moeilijker wordt om de punten binnen te halen voor FC Groningen. Om de titel meedoen is dat ook absoluut uitgesloten maar de vierde plek zullen ze kunnen vasthouden. AZ is de enige die een bedreiging kan gaan vormen. Wij denken dat op termijn AZ dan toch boven FC Groningen zal komen te staan. Maar voor FC Groningen is een 53 plek niet slecht.

AZ begon het seizoen erg matig maar heeft zijn draai gevonden. Gert-Jan Verbeek heeft weer laten zien dat hij een goede trainer is nadat hij dat vorig seizoen al met Heracles Almelo aantoonde. Hij geeft kansen op speeltijd aan de jonge spelers wat kan resulteren in een mooi toekomstig team voor AZ. Met Europees voetbal zullen ze nog steeds een bepaalde aantrekkingskracht op spelers van buitenaf hebben.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.