Vitesse nog geen FC Barcelona

donderdag, december 23, 2010 @ 11:12 AM
posted by VoetbalAnalyses

Ferrer heeft bij zijn komst aangekondigd hetzelfde voetbal als FC Barcelona na te streven. Echter de resultaten blijven nog even uit. Wel wordt er al beter gevoetbald.

Ferrer is op dit moment natuurlijk nog afhankelijk van de spelers die er op dit moment zijn. Hij heeft nog niet zijn invloed kunnen hebben in het aantrekken van spelers op bepaalde posities en ook niet het bepaalde soort spelers die hij graag wil hebben. Zo kan hij nog niet het voetbal van FC Barcelona nastreven.

Verdedigend heeft hij het redelijk voor elkaar. Op afgelopen dinsdag tegen FC Twente na maar laten we dat Room aanrekenen. Als het eerste doelpunt niet was gevallen dan had je nog moeten zien waar het zou kunnen eindigen. Verder staat Vitesse de afgelopen weken verdedigend goed. Dat is precies waar je moet beginnen.

Om het spel van FC Barcelona na te kunnen streven heb je bepaalde spelers nodig die Vitesse op dit moment niet in de selectie heeft. We nemen even het spel van FC Barcelona in een plaatje door.

Van de buitenspelers wordt verwacht dat zij het middenveld op komen en daarmee ruimte maken voor de vleugelverdedigers die opkomen langs de zijlijn. Er is een verdedigende middenvelder die alleen maar controleert en eigenlijk nooit diepgaat. Daarvoor twee middenvelders die het spel verdelen en eigenlijk nooit balverlies leiden.

Wat heeft Vitesse dan niet? Zij hebben geen opkomende backs die zo aanvallend kunnen spelen als de backs van FC Barcelona. Zij hebben die kwaliteiten niet, Alves en Maxwell kan je namelijk net zo gemakkelijk rechts of linksbuiten zetten. Verder speelt Vitesse nu met de punt naar voren op het middenveld terwijl Barcelona met de punt naar achter speelt. Zo houden ze altijd controle op het middenveld en hebben ze genoeg ruimte om achter de spits te komen door middenvelders of vleugelaanvallers.

Ze zouden dus met de punt naar achter moeten spelen maar dan moet je wel een verdedigende middenvelder hebben en die hebben ze op dit moment niet. Deze speler moet zich namelijk helemaal weg willen cijferen voor het team. Proper zou het kunnen maar daar zit nog veel jonge onstuimigheid in.

Mocht ze echt het spel van Barcelona nastreven dan hebben ze dus vleugelverdedigers en een verdedigende middenvelder nodig. Om dan ook echt op het spel van Barcelona te gaan trainen. We zien er nu nog weinig van terug. Het enige waarom ze nu in balbezit sterker zijn, zijn de individuele kwaliteiten van Aissati en Matic.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.