Tuurlijk kan El Hamdaoui in dit Ajax systeem

donderdag, december 23, 2010 @ 01:12 PM
posted by VoetbalAnalyses

Ajax is een ander systeem gaan spelen sinds de komst van Frank de Boer. Daar voelt El Hamdaoui zich niet zo in thuis omdat er bij iedere positie wel een aantal afspraken zijn die hij niet kan/wil nakomen.

El Hamdaoui was zogenaamd een week ziek maar gister kwam de echte aap uit de mouw en bleek dat hij zich niet meer kon motiveren. Hij scheen na zijn wisselbeurt tegen AC Milan in zijn ziel beschadigd te zijn. Frank de Boer ziet hem denk ik nog graag terugkomen bij Ajax. El Hamdaoui is wel een speler die Ajax verder omhoog kan tillen.

El Hamdaoui zou zelf op de nummer 10 positie willen spelen omdat de nummer 9 positie die De Boer in zijn hoofd heeft niet meer bij hem past. De Boer verwacht van een nummer 9 dat hij een aanspeelpunt is en het veld groot houdt zodat er genoeg ruimte is om een positiespelletje te spelen. Echter De Boer vindt dat El Hamdaoui geen nummer 10 speler is. Een nummer 10 van Ajax hoort het spel te verdelen en als nodig ook een gaatje dicht kunnen lopen. El Hamdaoui kiest vaak voor zich zelf en kiest eerst voor zijn eigen actie voor de bal te verdelen.

Er zijn nog twee posities over waar hij uit de voeten kan: rechtsbuiten en linksbuiten. Frank de Boer wil dat zijn buitenspelers naar binnentrekken en daar in de bal komen of ruimte zoeken. Alles om de backs op te kunnen laten komen. Op die buitenpositie kan El Hamdaoui in de bal komen en zijn acties in de diepte maken. Bij voorkeur op de linksbuiten positie omdat hij dan naar binnen kan komen en met rechts kan uithalen.

Het probleem voor De Boer is alleen dat hij straks ook weer Suarez tot zijn beschikking heeft. Daarbij heeft hij precies dezelfde speler in huis en als je beide spelers op de vleugels zet dan is het geen team meer. Beide spelers zoeken namelijk eerst voor de eigen actie in plaats van de bal rond te laten gaan. Reden genoeg voor Ajax om toch één van de twee te laten gaan. Één van de twee zal in de winterstop moeten vertrekken, Suarez liever niet maar als de kans er is dan is het verstandig hem te laten gaan en El Hamdaoui op zijn positie te zetten. Ook flink financieel voordeel levert dat op, aangezien El Hamdaoui niet meer dan 5 miljoen zal opleveren.

Mocht El Hamdaoui blijven zal De Boer vooral bij hem gaan hameren op discipline. Iets waar hij een hekel aan heeft. De Boer verwacht namelijk ook dat een vleugelspeler zijn verantwoordelijk neemt voor zijn verdedigende taken. Suarez liet tegen Milan zien dat hij dat kan maar of El Hamdaoui daar ook akkoord mee gaat is een groot vraagteken. Misschien toch maar verstandig om hem te verkopen voor minimaal 3 miljoen euro.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.