Frank de Boer ziet Daley Blind als opvolger van zichzelf

donderdag, december 23, 2010 @ 10:12 AM
posted by VoetbalAnalyses

Daley Blind heeft vertrouwen gekregen uit de gesprekken met Frank de Boer. Frank de Boer heeft duidelijk aangegeven wat Blind kan verwachten en wat de trainers van Blind verwachten.

Daley Blind moet voor de linksback positie gaan. Echter moet hij wel beseffen dat Emanuelson voor hem in de pikorde staat. Echter deze zal vrijwel zeker komende zomer vertrekken. Rede voor Frank de Boer om Blind in onbelangrijke wedstrijden kansen te geven. Alleen maar om alvast te investeren in het volgende seizoen.

Daley Blind werd in de jeugd toch vaak gebruikt als inschuivende centrale verdediger of als middenvelder. Echter bij FC Groningen heeft hij laten zien dat hij de backpositie ook goed kan bemannen. Zo ging het bij Frank de Boer ook, hij begon aanvankelijk bij Ajax als linksbuiten. Werd door van Gaal als linksback gebruikt, heeft in de tussentijd ook nog wel eens als linkermiddenvelder gespeeld. Belandde na zijn debuut bij Ajax 1 na verloop van tijd in het centrum van de verdediging. Een zelfde weg die Daley Blind waarschijnlijk gaat bewandelen.

Het is nu eigenlijk hopen voor Blind dat Emanuelson alsnog in de winterstop vertrekt of geblesseerd raakt. Dat zou vrij baan betekenen op de linksback positie. Het gerucht gaat dat het bij Frank de Boer precies hetzelfde is gegaan. Eerst stond namelijk Danny Hesp (oud-NEC) op zijn positie en die werd toch boven Frank de Boer geschat op dat moment. Echter hij brak zijn been en luidde het spreekwoord ‘de een zijn brood is de ander zijn dood’. Bekijk hier een filmpje van Danny Hesp bij Holland Sport.

Nou gunnen we dit Emanuelson toch echt niet, laat de beste spelen en wie weet gaat hij dan toch eindelijk doorbreken.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.