FC Utrecht op zoek naar nieuwe rechtsback?

donderdag, december 23, 2010 @ 10:12 AM
posted by VoetbalAnalyses

FC Utrecht neemt aan het einde van het seizoen afscheid van de ervaren rechtsback Tim Cornelisse. Nu moeten ze op zoek naar een nieuwe rechtsback.

Met Van der Maarel hebben ze natuurlijk al een opvolger in huis. Maar een positie moet wel dubbel bezet zijn en er moet geconcurreerd worden om een hoger niveau te halen. Wanneer ze geen concurrent voor Van den Maarel aantrekken, weet hij waar hij aan toe is en kan hij rustig aan doen. Dit mag natuurlijk niet gebeuren en ik denk ook wel dat ze bij FC Utrecht echt uit zijn op een nieuwe rechtsback.

Typisch voor FC Utrecht is dat de aankopen die ze doen voor ongeveer 50% afkomstig uit de Eredivisie of Jupiler League zijn. Daar heb je natuurlijk uitzonderingen op zoals Asare, Mulenga en de drie Australiers. Maar in het jaar dat ze veel aankopen deden hebben ze onder andere Maguire, Van Wolfswinkel en Mertens gehaald. De kans dat de nieuwe rechtsback uit de competities in Nederland komt is dus vrij groot.

Wie zou het niveau aan kunnen of naar dat niveau kunnen toe groeien waar FC Utrecht naar toe wil? Gaat FC Utrecht al in de winterstop op zoek of pas in de zomer? Of kopen ze nu iemand en komt hij dan pas in de zomer? Hebben ze geld om te investeren of wil het een degelijke rechtsback voor zo weinig mogelijk geld?

Leuke spelers voor FC Utrecht uit de Nederlandse competities zijn volgens mij:

Daryl Janmaat: Speler die je vooral kan gebruiken in balbezit, verdedigend minder sterk. Maar als FC Utrecht naar boven wil zal het steeds meer in balbezit komen te spelen.

Michael van der Werff: Het talent van Volendam, is eigenlijk een centrumspeler maar doorgebroken bij FC Volendam als rechtsback. Laat zien dat hij zijn mannetje daar kan staan.

Gill Swerts: transfervrij in de winterstop. Toch kampioen geworden van Nederland en heeft toch laten zien een bijtertje te zijn.

Jens Janse: Maakte dit seizoen de overstap naar NAC Breda maar is daar al snel geblesseerd geraakt toch een speler om rekening mee te houden.

Verder denk ik toch dat FC Utrecht in de Jupiler League moet gaan zoeken als het een Nederlandse speler wil halen. In de Eredivisie zijn er al weinig goede rechtsbacks en als ze er zijn dan zitten ze al bij een topclub. Wisselspelers van topclubs kunnen ze niet halen, FC Twente en PSV hebben geen rechtsback op de bank zitten en Ajax wil zijn talenten niet verkopen. Wordt een lastige zoektoch voor FC Utrecht.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.