Van der Lem ziet in Arveladze toekomstig toptrainer

donderdag, december 16, 2010 @ 03:12 PM
posted by VoetbalAnalyses

Gerard van der Lem is bij de Turkse club Kayserispor assistent-trainer van Shota Arveladze. De Georgiër is volgens de ervaren coach zeer leergierig en op weg om een grote trainer te worden.

In gesprek met Voetbal International doet Van der Lem een boekje open over Arveladze. “Hij staat voor het eerst op eigen benen en wilde iemand bij zich hebben die het een en ander had meegemaakt. Shota verbaast me wel. Hij is ongelooflijk intelligent en slurpt al mijn informatie als een waanzinnige op. Ik denk dat hij op weg is een grote trainer te worden.”

Arveladze laat zijn elftal spelen via de Hollandse school. “De selectie is kwalitatief niet breed genoeg om blessures op te vangen. Momenteel missen we wat creativiteit voorin om duels te beslissen. Het driespitsensysteem blijft het uitgangspunt. De visie van Shota sluit aan op de Hollandse School. Hij wil voetballen zoals hij dat Ajax en AZ heeft gedaan.”

Toch zitten er voor Van der Lem niet alleen voordelen aan het avontuur in Turkije. “De afstand naar Nederland vind ik een groot nadeel. Ik mis mijn familie verschrikkelijk. De taalbarrière maakt de situatie er voor mij ook niet leuker op. In de selectie zijn het vooral de in Duitsland geboren Turken met wie ik in het Duits of Engels kan communiceren. Shota spreekt wél goed Turks, hij heeft bij Trabzonspor gespeeld. Voor Kayseri is hij een geweldig uithangbord. Ik wist dat hij in Turkije een behoorlijke naam had, maar niet dat hij zó groot was.”

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.