Ajax verliest ruim van Real Madrid

dinsdag, november 23, 2010 @ 11:11 PM
posted by VoetbalAnalyses

Ajax heeft vanavond met 0-4 verloren van Real Madrid. Het verschil tussen beide ploegen is dat Real Madrid meer uitgekookt is en de moment zoekt om aan te zetten en te scoren. Wanneer het geduld bij Ajax opraakt en verdedigend even niet geconcentreerd is dan slaat Real toe.


Ajax begon gister goed aan de wedstrijd, er werd met geduld balbezit gespeeld en gewacht tot het juiste moment om diep te spelen. Echter verdedigend staat het niet goed bij Ajax. Sowieso kan Ajax verwachten dat de linksback van de tegenstander veel zal opkomen omdat Suarez niet of niet goed meeverdedigd. Siem de Jong kanteld daardoor vaak naar de rechterkant maar werd in het volgende moment ook uitgespeeld. Vervolgens laat Enoh Ozil los om uit te stappen maar stapt zo fout in dat Marcelo direct met een één-twee los van Enoh is. Daardoor ontstaat het volgende moment.

Emanuelson zou toch moeten zien dat de rechterkant uitgespeeld wordt en dat hij moet knijpen of in ieder geval zijn eigen tegenstander in de gaten houden zou je toch mogen verwachten. Het tegendeel was echter het geval.

Ronaldo komt uit zijn rug en kan daardoor vrij door het midden doorkomen. Anita staat verdedigend wel goed want hij knijpt wel naar binnen en houdt wel rekening met een vrije man in het midden. Die pakt hij vervolgens ook aan maar moet zijn eigen man daarom los laten(rechtsonderaan van het moment). Zijn tegenstander Pedro Leon heeft alle tijd om een hoek uit te kiezen, gelukkig voor Ajax had hij teveel tijd nodig.

Want in de eerste 30 minuten had Ajax het geluk dat Real Madrid nog niet gescoord had.

In dit moment zie je dat de verdediging van Ajax niet communiceert en niet wat ze van elkaar kunnen verwachten. Hier stapt Vertonghen door op Ronaldo. Echter zijn rechtsback en andere centrale verdediger blijven achter de laatste lijn hangen. Als Ronaldo in één keer diep had gegeven was Arbeloa weggeweest. Verder opmerkelijk aan dit moment is dat en Alderweireld en Enoh de speler van Madrid(Ozil) op de middencirkel in de gaten houden. Hij is het minst gevaarlijk op dit moment en er had er beter één rugdekking kunnen geven aan Vertonghen. Uiteindelijk wordt deze man wel gevaarlijk omdat Ajax van links naar rechts overal een stap te laat is.

Hier weer een zelfde moment, nu niet Enoh en Alderweireld maar Emanuelson en Vertonghen. Emanuelson laat zijn man in zijn rug lopen, misschien ervan uitgaande dat Vertonghen overneemt. Ze hebben blijkbaar niet gecommuniceerd want nu lopen beiden niet mee.

Je ziet overigens Alderweireld weer naar voren stappen, daarom is hij te laat bij de tweede bal van Benzema. Die schiet in en het staat 0-1. Wat zijn de afspraken bij Ajax achterin. Stappen of niet? Anita stapt achteruit, Alderweireld vooruit en welke momenten stappen? Wanneer neemt de centrale verdediger de diepgaande tegenstander van de middenvelder over. Dat zijn vragen waar over gepraat moet worden bij Ajax.

Van der Wiel werd constant belaagd door Marcelo en Ronaldo. Ronaldo naar binnen Marcelo buitenom er om heen. Suarez constant te laat met meeverdedigen.

Nu was het geluk dat Ronaldo geen kaatsmogelijkheid had waardoor hij geen precieze bal op Marcelo kon geven. Had hij die wel gehad dan had het zoals de witte lijnen aangeven uitgespeeld geweest. Ronaldo komt naar binnen, Van der Wiel twijfelt om mee te gaan omdat hij Marcelo wel in zijn ooghoeken ziet maar hij wil ook Ronaldo niet laten draaien en op zijn laatste man af laten komen. Zo wordt het dan toch makkelijk spelen als je weet dat de rechtsbuiten van de tegenstander nooit meeverdedigd.

Dan gaat Ajax proberen vooruit druk te zetten maar spelen ze ook zonder overtuiging. In hun koppies waren ze al bij het verlies waardoor ze nog meer fouten gingen maken. Twee fouten van Emanuelson worden uiteindelijk afgestraft en daardoor eindigt het in 0-4.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.