NAC geeft ADO te veel ruimte

maandag, november 22, 2010 @ 08:11 AM
posted by VoetbalAnalyses

ADO Den Haag wint maar liefst met 3-0 van NAC en de uitslag had nog hoger kunnen uitvallen. NAC zag er verdedigend zeer slecht uit, er vielen grote gaten tussen verdediging-middenveld en middenveld-aanval.

ADO Den Haag schakelt razendsnel, door het verdedigend goed staat kunnen aanvallers en een middenvelder van ADO Den Haag rekening houden met een counter.

In dit moment onderschept Immers de bal op het middenveld. Bulyikin staat al 5 meter voor zijn verdediging zodat hij rustig de bal kan aannemen en vasthouden. De restverdediging van NAC op het moment dat ADO in balbezit komt is niet goed georganiseerd. Bij balbezit van Bulyikin en alle tijd die hij heeft kan er niet meer doorgedekt worden waardoor je weer achteruit moet lopen.

ADO Den Haag mag een corner nemen, die wordt weggewerkt door NAC. Echter Kubik brengt de bal opnieuw in. Er is een duel in de 16, Toornstra(geel onderstreept) wil die 2e bal winnen en staat klaar om die te ontvangen. De spelers van NAC staan op de 16 te kijken waardoor Toornstra alle tijd heeft om uit te halen. Echter komt hij niet heel lekker uit waardoor hij de grote kans overlaat aan Bulyikin maar die schiet voor langs.

NAC komt net de rust uit en na 3 minuten gaat het fout. Verhoek is naar binnengetrokken en een middenvelder trekt in het gat wat Verhoek achterlaat. Luijckxz vangt de middenvelder op waardoor hij weg uit het centrum is. De linksback(rechter zwarte cirkel) van NAC staat niets te verdedigen en helpt zijn verdediging ook niet. Gilissen(linker zwarte cirkel) heeft blijkbaar niet door dat achterin alles 1 op 1 staat want laat Verhoek rustig lopen.

Verder kan Penders beter positie kiezen. Nu komt de lange bal bijna bij Bulyikin aan. Hij kan nooit meer voor Bulyikin komen maar ook niet zo kort staan dat Bulyikin de bal niet meer kan doortikken. Hij had dus beter Verhoek op kunnen vangen, voor dat Bulyikin de bal met zijn borst goed onder controle heeft kan Gilissen Bulyikin oppakken.

Dan gaat NAC 1 op 1 spelen en heel veel risico nemen. Daardoor valt in de 65e minuut al de beslissing uit een counter. Penders is machteloos als hij moet kiezen tussen de diepgaande Bulyikin en de opkomende Radoslavjevic. ADO speelt het knap uit en de wedstrijd is beslist.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.