Ajax zal zich willen revancheren tegen Real Madrid

maandag, november 22, 2010 @ 07:11 PM
posted by VoetbalAnalyses

Ajax neemt het dinsdagavond op tegen Real Madrid in de Champions League. Ajax moet proberen boven Auxerre te blijven in de groep zodat Ajax zich toch nog plaatst voor de Uefa Cup. Ieder punt is daarvoor welkom.


Stand op dit moment in Groep G:
Real Madrid 4 – 10
AC Milan 4 – 5
Ajax 4 – 4
Auxerre 4 – 3

Real Madrid is vrijwel zeker van de volgende ronde in de Champions League. De strijd om de 2e plek is in principe nog volledig open. AC Milan neemt het dinsdag uit op tegen Auxerre. De voordeligste uitslag voor Ajax is afhankelijk wat Ajax wil. Wil het het risico lopen om zich helemaal niet meer voor Europa te plaatsen? Of wil het zekerheid in de 3e plaats en de Uefa Cup?

Mocht Ajax alles op alles willen zetten om op de 2e plaats te eindigen dan is het in het voordeel van Ajax dat Milan morgen gelijk speelt in Frankrijk, ervan uitgaande dat Ajax verliest van Real Madrid. Het verschil tussen Ajax en Milan is dan 2 punten en heeft Ajax genoeg aan een overwinning in Milaan.

Mocht Milan winnen dan moet Ajax minstens een punt pakken van Real Madrid en dan met 3 doelpunten verschil winnen van AC Milan wil het zich plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. Als Ajax wint dan moet het nog winnen in Milaan om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League.

Mocht Milan verliezen van Auxerre dan is Ajax afhankelijk van wat Real Madrid en Auxerre doen in de laatste wedstrijd uitgaande dat Ajax verliest van Real Madrid. Zelf zal het dan ook moeten winnen van AC Milan om zich te plaatsen voor de 2e ronde of de Uefa Cup.

De vorige wedstrijd was voor Ajax een drama, ze werden van kastje naar de muur gestuurd. Bekijk hier de uitgebreide samenvatting. Suarez en Vertonghen waren de wedstrijd tegen Real Madrid geschorst. Daardoor speelde Ajax in een soort 4-4-2 opstelling, waar Sulejmani als spits het veld breed moest houden aan de linkerkant. De Zeeuw moest de ruimte aan de rechterkant gebruiken echter heeft hij nooit de kans gekregen om dat te doen.

Ajax toonde zwakte vanaf het begin waardoor Real Madrid ze direct onder druk zette. Daar is Ajax nooit onderuit gekomen, in balbezit heeft het niet 5 keer kunnen rondspelen. Jol zal dinsdag met Suarez en El Hamdaoui voor meer gevaar zorgen voorin. Het zal waarschijnlijk weer in een soort 4-4-2 systeem spelen, zoals het ook in de competitie speelt. Real Madrid mist Carvalho, Higuain en Khedira. Het is te hopen dat Albiol, L. Diarra en Benzema moeten wennen om van de 1e minuut te spelen. Anders vrees ik voor Ajax dat het weer weggetikt zal worden.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.