Rustanalyse: Sevilla – Valencia

maandag, november 8, 2010 @ 09:11 PM
posted by VoetbalAnalyses

Het is een rust in de belangrijke wedstrijd Sevilla – Valencia. Beide teams moeten eigenlijk winnen om aansluiting bij de top van de Primera Division te houden. Echter Valencia staat nog maar met 10 man na de rode kaart van Mehmet Topal.


Opstellingen:
Sevilla 4-4-2: Varas: Dabo, Caceres, Alexis, Navarro: Romaric, Renato, Perotti, Capel: Fabiano, Kanoute
Valencia 4-4-2: Sanchez: Miguel, Navarro, R. Costa, Mathieu: Joaquin, Fernandes, Topal, Mata: Alduriz, Soldado

Valencia liet Sevilla in de eerste 20 minuten zijn gang gaan. Valencia speelde erg safe met Mehmet Topal tussen zijn centrale verdedigers. Kanouté zakte vaak uit de spits en kwam dan de bal halen en Topal schoof dan mee. Echter doordat Topal zo ver naar achter stond, stond er steeds een middenvelder vrij van Sevilla. Arduriz en Soldado verdedigde om en om Romaric, de verdedigende middenvelder van Sevilla. Door het mannetje meer op het middenveld was Sevilla sterker en wist het wat aantal kleine kansjes te creeren.

Sevilla speelt vooral over rechts, Perotti is namelijk een stuk sterker dan Mathieu. De kansjes kwam dan ook vanaf zijn kant. Capel heeft weinig te vertellen bij Miguel, Miguel is zelf echter ook slordig in balbezit. Valencia is nog niet echt in de aanval geweest over de zijkanten. Zij zoeken voornamelijk door het midden met het naar binnenkomen van Mata. Tot kansen heeft dat nog niet geleid.

Na 25 minuten krijgt Mehmet Topal een rode kaart na redelijk harde charge op Martin Caceres. Een rode kaart was echter te zwaar, Caceres stelde zich ook erg aan. Echter Unai Emery wisselt niet na de rode kaart van Topal dat zorgt ervoor dat Fernandes Renato in de gaten moet houden. Hij verzuimt echter af en toe mee te verdedigen. Tot nu toe wist Sevilla het overtal echter nog niet uit te spelen.

Beste spelers tot nu toe: Caceres, Fernandes, Topal, Romaric en Renato vallen echt op. Renato tikt goed rond met links en rechts. Romaric is een echte beuker en komt dan graag op. Een middenveld bij Sevilla dat complementair aan elkaar is.

Bij Valencia geldt precies hetzelfde, Topal doet het verdedigende werk en Fernandes probeert het spel te maken. Topal heeft een zuiver linkerpootje liet hij een aantal keer zien. Fernandes is snel in de combinatie maar laat verdedigend wel eens zijn mannetje lopen.

De andere opvallende speler is Martin Caceres, de centrale verdediger van Sevilla komt graag mee op. Ziet de ruimte in het centrum liggen en loopt dan ook graag met de bal. Tot nu toe leverde dat twee overtal situaties op voor Sevilla. Echter wanneer het fout gaat bij zijn opkomen, wordt het direct gevaarlijk voor Sevilla.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.