Redknapp moet zijn gewoontes veranderen

maandag, november 8, 2010 @ 07:11 PM
posted by VoetbalAnalyses

Harry Redknapp manager van Tottenham Hotspur valt terug in oude gewoontes. Heeft hij het systeem 4-2-3-1 uitgevonden valt hij weer terug in tactisch opzicht.

Zo won Tottenham woensdag nog van Internazionale zo verliest het afgelopen zaterdag van Tottenham Hotspur. Tottenham Hotspur zou met het huidige spelersmateriaal bovenaan mee moeten kunnen draaien. Afgelopen zaterdag begint Redknapp met een aantal reserves in zijn team. Onder andere Van der Vaart, Lennon en Huddlestone worden gespaard. Dit levert een basisplaats op voor Sandro, Palacios en Kranjcar.

Sandro en Palacios komen op de positie van verdedigende middenvelder, Modric schuift daardoor naar de nr. 10 positie. Kranjcar komt op de rechtsbuiten positie. Daarmee staat 2 man niet op hun beste plek. Modric is een spelverder en bij dit Tottenham wordt van een nr. 10 gevraagd om diepte te zoeken en om Crouch heen te spelen. Kranjcar is zo’n nr. 10 speler echter stond hij rechtsbuiten waar hij totaal niet in zijn spel kwam. Bentley zat op de bank, de aankoop van 15 miljoen pond zou die positie perfect kunnen invullen. Redknapp ziet het echter niet in David Bentleyzitten.

Tottenham stond constant onder druk van Bolton. Die wist natuurlijk dat wanneer je Tottenham onder druk zet de zwakke spelers het moeilijk hebben. Opbouwend is er nog genoeg te verbeteren bij Tottenham. Kaboul, Hutton, Assou-Ekotto, Sandro, Palacios. Zij werden constant onder druk gezet, wanneer Modric één plaatsje naar achter was gezakt had Bolton er misschien voor gekozen om geen druk te zetten. Nu heeft Modric last van zijn nek gekregen van alle ballen die over hem heen vlogen.

Dan in de rust gaat Redknapp wisselen, Palacios wordt vervangen voor Huddlestone en Sandro voor Pavluchenko. Daardoor gaat Tottenham net als vorig jaar weer in een 4-4-2 opstelling spelen met twee statische spitsen: Pavluchenko en Crouch. Het wordt er nog slechter op, alle lange ballen op de twee worden gewonnen door de kopsterke verdedigers van Bolton(Cahill). Steinsson maakt de 2-0, even een plaatje hoe Tottenham verdedigd bij een korte corner.

4 man op rij staan op de 5 meter te verdedigen. Terwijl alle spelers van Bolton juist een stap terug doen en Steinsson helemaal vrij staat op de 16 meter. Zo krijg je makkelijk doelpunten tegen. Het derde doelpunt is een penalty. De rechtshalf van Bolton (spelend in een 4-4-2 systeem) C Y Lee speelt een ongelooflijk goede wedstrijd, alles veranderde in goud bij hem. C Y Lee is een speler om in de gaten te houden, net 23 jaar en speelt nu zijn 2e seizoen in de Premier League.

Redknapp brengt dan Bentley voor Kranjar. Door een goede loopactie van Bentley krijgt Hutton alle ruimte om naar binnen te komen en met links uit te halen. Een schitterend doelpunt en nog geen vijf minuten later schiet Pavluchenko uit een afvallende bal uit een vrije trap keihard met een volley raak. Echter echte kansen op de 3-3 komen er niet meer. Hierdoor heeft Tottenham nu al 5 punten achter op de nummer 3 Arsenal en nummer 4 Manchester City.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.