EK Kwalificatie Groep E t/m I tot nu toe

woensdag, oktober 13, 2010 @ 07:10 PM
posted by VoetbalAnalyses

Standen en analyses van de kwalificaties voor het EK 2012 tot nu toe. Sommige favorieten in de groep hebben het lastig en sommigen landen verrassen.

Groep E
Nederland 4 – 12
Hongarije 4 – 9
Zweden 3 – 6
Moldavie 4 – 6
Finland 3 – 0
San Marino 4 – 0

Analyse: Geen verrassingen tot nu in deze groep, alleen onderin Finland met 0 punten hadden wij niet verwacht. Maar Nederland staat fier aan kop en heeft van de bovenste alleen Hongarije nog niet ontmoet. Als Nederland aan zijn plicht voldoet zal Zweden simpel 2e worden en het in de playoffs moeten bewijzen.

Groep F
Griekenland 4 – 8
Kroatie 3 – 7
Georgie 4 – 6
Israel 4 – 4
Letland 4 – 4
Malta 3 – 0

Analyse: Kroatie en Griekenland zullen het onderling uit maken wie op de eerste plek zal eindigen. Wij hadden verwacht dat Israel lang mee zou blijven doen maar heeft nu al een te grote achterstand. Georgie houdt deze plek niet vol en zal inzakken. Griekenland en Kroatie zullen vooral tegen de kleine landen geen steekjes moeten laten vallen, welke dit niet doet zal eerste in de poule worden.

Groep G
Montenegro 4 – 10
Engeland 3 – 7
Zwitserland 3 – 3
Bulgarije 3 – 3
Wales 3 – 0

Analyse: Weet Montenegro dit vol te houden dan gaat Engeland het lastig krijgen. Montenegro speelt namelijk nog thuis tegen Engeland. Echter met Zwitserland en Bulgarije zijn er nog genoeg tegenstanders die het Montenegro lastig zouden kunnen maken. Engeland moet echt niet te makkelijk gaan denken want overleeft Montenegro die wedstrijden dan zal Engeland zich misschien op moeten gaan maken voor de playoffs. Landen als Zweden, Turkije, Ierland, Kroatie kunnen daar de tegenstander in zijn.

Groep H
Noorwegen 3 – 9
Portugal 4 – 7
Denemarken 3 – 6
Cyprus 3 – 1
IJsland 3 – 0

Analyse: Alles zal afhangen van de komende wedstrijd: Noorwegen – Denemarken. Mocht Noorwegen deze wedstrijd ook winnen dan zal het grote kans maken op de eerste plek aangezien het verschil tussen Portugal en Noorwegen dan al 5 punten is. Echter Portugal heeft ook nog de hete adem van Denemarken in de nek. Waarschijnlijk wint Denemarken wel van Noorwegen en zal Portugal het moeten uitmaken met Denemarken en weet het zich toch als eerste te plaatsen. Denemarken zal het weer moeten gaan bewijzen in de playoffs.

Groep I
Spanje 3 – 9
Tsjechie 3 – 6
Schotland 4 – 4
Litouwen 3 – 4
Liechtenstein 3 – 0

Analyse: Schotland wist de vorige kwalificatiereeksen zien dat het mee kan doen om de 1e plaats. Maar dit keer stellen ze teleur, zal moeten vechten met Tsjechie om die 2e plek. Spanje heeft is na deze start al zeker van de 1e plaats.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    You must be logged in to post a comment.